Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 108 z 142 PierwszyPierwszy ... 85898104105106107108109110111112118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,071 do 1,080 z 1419

Wątek: [Windows 10][ISO PL 10162 32bit/64bi] Wersja Preview czyli wasze i nasze wrażenia.

  1. #1071

    OFF-LINE

    Dołączył
    02.01.2013
    Lokalizacja
    POLSKA
    Posty
    160
    Telefon
    L820L535L640
    FW
    WP 8.1 WP10
    Operator
    orange
    Dziękuję
    110
    Podziękowano
    20(11)
    Reklama:
    przeciez dzisiaj to nie oznacza utrary danych !

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #1072

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.05.2014
    Posty
    318
    Telefon
    Lumia 925
    Dziękuję
    73
    Podziękowano
    25(22)
    Widzę ze m$ powoli zaczyna nas szachować

  • #1073

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    69
    Telefon
    HUAWEI W1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    25
    Podziękowano
    6(4)
    Cytat Zamieszczone przez gajowy12 Zobacz posta
    przeciez dzisiaj to nie oznacza utraty danych !
    U Ciebie, u mnie i jeszcze u 9,999% userów nie, ale u 90% tak.
    Badania wykazują, że 90% użytkowników systemów nie robi kopii danych.
    Poza tym, jeżeli ktoś preview traktował jako system roboczy, to ma zainstalowanych kupę programów i ustawienia pójdą w ...
    Zboczyliśmy z tematu - czekam na informacje od innych osób, którzy instalowali kompilację 10162 - czy też maja ten "piękny" komunikat.

  • #1074

    OFF-LINE
    Awatar lynx79

    Dołączył
    29.10.2013
    Posty
    500
    Telefon
    Lumia 950 XL / SGS8+
    FW
    RS1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    58
    Podziękowano
    51(48)
    90% użytkowników Win 8/8.1 robi kopię zapasową (z Win 7 jest być może 30% robiących - bo nie ma automatu), bo system robi to automatycznie. Chyba, że ręcznie to wyłączysz. Fakt ustawienia aplikacji klasycznych będą utracone, ale sam system będzie nieruszony po renstalacji.
    Opłat za build 162 nie mam. A build 162 lub poprzedni pochodzi z oficjalnego źródła czy też z szeroko dostępnych samoróbek?
    Jeśli ta druga opcja to masz odpowiedź. Instalując nawet na czysto system preview nigdy nie miałem nawet pytania klucz i zawsze było odrazu wszystko aktywowane.

  • #1075

    OFF-LINE

    Dołączył
    05.05.2015
    Posty
    4
    Telefon
    LG G2
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Mam problem z aktualizacją. posiadam wersję 10159 chciałbym pobrać nowszą ale po uruchomieniu aktualizacji wyskakuje mi powiadomienie : ustawianie kompilacji niejawnego programu testów wymaga uwagi --> ustawienia --> aktualizacja--> opcje zaawansowane - Twoje konto wymaga uwagi .... Napraw mnie po czym klikam wyskakuje okno ab dołączyć do programu testów i wybór zarejestruj lub anuluj. kliknięcie zarejestrowania wywala mnie na stronę m$ po czym jestem już tam zarejestrowany,
    Co mam zrobić aby mieć dostęp do opcji saft oraz slow.?

  • #1076

    OFF-LINE

    Dołączył
    03.03.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    69
    Telefon
    HUAWEI W1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    25
    Podziękowano
    6(4)
    Oczywiście, że wszystkie aktualizacje robione są (automatycznie) z MS. Nie miałem nawet pojęcia, że są jakieś samoróbki.
    Jednym słowem nie instalowałem odrębnie tej kompilacji - była to kolejna kontynuacja robiona automatycznie począwszy od pierwszej, tez instalowanej z witryny MS,a nie z jakiegoś ISO.
    Na forum opinii MS o WIN 10, pojawiają się negatywne opinie na ten temat, ale do mojego przypadku nie rozumiałem o co chodzi z płaceniem.
    Niby te około 1,5$ to niewiele, ale chodzi mi o zasadę i ewentualną ochronę przed wyłudzeniem o ile to jakiś wirus.
    ====EDIT====
    Jakby się wyjaśniło, ale jest to ewidentny błąd MS.
    Trzeba wejść na stronę pobierania Preview, zgodzić się na warunki i wtedy pokazuje się klucz produktu. Kopiuj + wklej w ustawieniach i napis znika.
    Dlaczego błąd MS? Bo już raz rejestrowałem system przy pierwszym uruchomieniu. Tak więc kompilacja 162 lub jeden numer wcześniejsza kasuje w rejestrze fakt rejestracji!!
    Ostatnio edytowane przez bogdanh ; 06-07-2015 o 07:26

  • #1077

    OFF-LINE

    Dołączył
    17.12.2012
    Lokalizacja
    Underneath the Stars
    Posty
    686
    Telefon
    Microsoft Lumia 950
    FW
    WM10 CU RP
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    139
    Podziękowano
    97(82)
    To chyba tylko na wybranych maszynach, bo ja po kolei pobieram każdą aktualizację i ani razu nie poprosił mnie o podanie kluczu produktu. I robiłem to zarówno dla wersji 32-bitowej jak i dla 64.

  • #1078

    OFF-LINE
    Awatar lynx79

    Dołączył
    29.10.2013
    Posty
    500
    Telefon
    Lumia 950 XL / SGS8+
    FW
    RS1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    58
    Podziękowano
    51(48)
    Zwróć uwagę, że wersja 162 ma nieco inny klucz. Być może to jest przyczyną. Jako, że jest to wersja testowa różne rzeczy mogą się zdarzyć na konkretnej platformie. Być może u ciebie wystąpił jakiś problem z migracją danych i stąd ten komunikat

  • #1079

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,950
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,022(11,126)
    jestem po instalacji z ISO, Edge przyspieszyło bardzo ale nadal zamyka i otwiera samo zakładki /karta. Oczywiście nie gubi otwartych stron ale otwiera na nowo. Może za dużo ich mam i ją obciążam...nie wiem.. Nie instaluje żadnej innej przeglądarki bo poprawia sama wyrazy

  • #1080

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.03.2015
    Posty
    71
    Telefon
    Nokia lumia 1320
    FW
    WP 8.1
    Operator
    Play
    Dziękuję
    13
    Podziękowano
    13(10)
    Cytat Zamieszczone przez marjan82 Zobacz posta
    Mam problem z aktualizacją. posiadam wersję 10159 chciałbym pobrać nowszą ale po uruchomieniu aktualizacji wyskakuje mi powiadomienie : ustawianie kompilacji niejawnego programu testów wymaga uwagi --> ustawienia --> aktualizacja--> opcje zaawansowane - Twoje konto wymaga uwagi .... Napraw mnie po czym klikam wyskakuje okno ab dołączyć do programu testów i wybór zarejestruj lub anuluj. kliknięcie zarejestrowania wywala mnie na stronę m$ po czym jestem już tam zarejestrowany,
    Co mam zrobić aby mieć dostęp do opcji saft oraz slow.?

    Ten problem łatwo pominąć na obecnym etapie jak taki problem rozwiązałem tak.
    Pobrałem ze stron M$ build 10162. (ISO) i z pendraiwa dokonałem aktualizacji . Po takim dictum wszytko chodzi OK i kolega cieszy się angielską wersją Win 10 build 162 To samo można zrobić z innymi językami .. wszakże ze stron M$ możesz pobrać ISO build 10160 w wielu językach.
    A tak na marginesie build 10162 na czysto instalka z ISO nie chcą się aktywować... Po przez aktualizację nie ma problemu..
    .

  • Strona 108 z 142 PierwszyPierwszy ... 85898104105106107108109110111112118 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 735] Dyskusja ogólna czyli nasze i Wasze wrażenia
      Przez to_ja w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 1064
      Ostatni post / autor: 01-02-2017, 14:21
    2. [Lumia 625] Dyskusja ogólna czyli wasze i nasze wrażenia
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 249
      Ostatni post / autor: 05-05-2016, 13:58
    3. [Ativ S] Dyskusja ogólna czyli wasze i nasze wrażenia
      Przez qbajatko w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 262
      Ostatni post / autor: 01-12-2015, 10:04
    4. Cała prawda o Lumii 720 czyli wasze i nasze wrażenia
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 240
      Ostatni post / autor: 31-08-2014, 21:04
    5. Cała prawda o Lumii 520 czyli wasze i nasze wrażenia
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 52
      Ostatni post / autor: 03-08-2013, 22:49

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas