Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 23 z 66 PierwszyPierwszy ... 1319202122232425262733 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 652

Wątek: Nokia Lumia 930 - unboxing, recenzje, pierwsze wrażenia

  1. #221

    OFF-LINE

    Dołączył
    12.04.2013
    Posty
    110
    Telefon
    930
    Dziękuję
    28
    Podziękowano
    5(5)
    Reklama:
    Tez czytałem ta recenzje, nie jest spójna i jej aut IMO sam nie wiem co miał na myśli. Dlatego wole recenzje zagramaniczne. Polecam ta z Phone Arena http://www.phonearena.com/reviews/No...-Review_id3761



    Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #222
    rakers
    Gość
    Phonearena jest ok. Ale są jeszcze bardziej profesjonalne

    nexus 5
    Ostatnio edytowane przez rakers ; 26-07-2014 o 10:44

  • #223

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.07.2014
    Posty
    11
    Telefon
    Lumia 930
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez Bloo Zobacz posta
    Jestem ciekawy, ile wytrzyma ci bateria podczas oglądania filmów na YT po wi-fi lub przy graniu. Ciekawe czy potwierdziłby się test Komputer Świata?
    Sprawdzę po następnym ładowaniu. W nocy bateria spadła o 5-6 % (WiFi cały czas włączone). Dzisiaj parę SMSów, chwilka przeglądania internetu - 37 % baterii.

  • #224

    OFF-LINE

    Dołączył
    07.05.2014
    Posty
    29
    Telefon
    Nexus 5
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Tak czytam te recenzje i czemu oni tak nie dopracowali tego modelu ? Uważam, że mógł być jednym z kultowych telefonów "Nokii" Wygląda kapitalnie, Podzespoły bardzo zadowalające zwłaszcza dla WP. Ogólnie wszystko na swoim miejscu tylko nagromadzili mankamenty które powodują, że całokształt jest spaprany. A tu brak miejsc na kartę pamięci, tam brak "firmowego" Glance screen, Jakieś mniejsze lub większe problemy z oprogramowaniem ( chodź to pewnie będzie naprawione z aktualizacjami), jakieś problemy z wyświetlaczem (które nie powinny mieć miejsca we flagowcach), jakieś problemy z optyką ( też uważam że z taką optyką i w takim flagowcu problem z focusem i jakieś problemy na rogach zdjęć nie powinny mieć miejsca)no i najgorsza wada czyli bateria która na bank mogła być większa. I ten problem z nagrzewaniem się prawego rogu telefonu. Nie uwierzę, że te mankamenty nie były widoczne w trakcie otrzymania przez szefostwo modeli testowych (tych końcowych przed wypuszczeniem masowej produkcji )

  • #225

    OFF-LINE

    Dołączył
    05.08.2013
    Posty
    214
    Telefon
    Nokia L930
    Dziękuję
    32
    Podziękowano
    22(19)
    Panowie co się tak spinacie na recki w których wytykana jest słaba bateria, totalny syf w ustawieniach? Przecież to prawda. Gość miał też problem ze stabilnością. Nic mnie w tej i innych reckach nie razi Nokia to największy bufon w świecie GSM, chyba nawet większy niż Apple. Dlatego są w dupie. Jak, po 920 z daremną baterią i klovkowatą budową mogli wypuścić 925 o normalnej budowie i znowu gownianą baterią i teraz znowu wypuścić kloca z centymetrem grubości, przy 5 calach? Waga tylko lekko spadła. Bateria nadal chujowa, nie bójmy się nazywać spraw po imieniu. Nadal grzeje się ostro jak poprzedniczka, nadal pewnie łapie reset w stresie jak moja 920. A najlepsze jest to, że i tak chce ją mieć z jej ułomnościami. Będzie mnie irytować jak 920 ale trudno. Serce nie sługa :P

  • #226

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.07.2014
    Posty
    11
    Telefon
    Lumia 930
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    Cytat Zamieszczone przez rafaa Zobacz posta
    Panowie co się tak spinacie na recki w których wytykana jest słaba bateria, totalny syf w ustawieniach? Przecież to prawda. Gość miał też problem ze stabilnością. Nic mnie w tej i innych reckach nie razi Nokia to największy bufon w świecie GSM, chyba nawet większy niż Apple. Dlatego są w dupie. Jak, po 920 z daremną baterią i klovkowatą budową mogli wypuścić 925 o normalnej budowie i znowu gownianą baterią i teraz znowu wypuścić kloca z centymetrem grubości, przy 5 calach? Waga tylko lekko spadła. Bateria nadal chujowa, nie bójmy się nazywać spraw po imieniu. Nadal grzeje się ostro jak poprzedniczka, nadal pewnie łapie reset w stresie jak moja 920. A najlepsze jest to, że i tak chce ją mieć z jej ułomnościami. Będzie mnie irytować jak 920 ale trudno. Serce nie sługa :P
    Ja tam przeniosłem się z Androida dokładnie Samsung Galaxy S4 (cały rok u mnie wytrzymał :P) bo mam dość niezoptymalizowanego kompletnie systemu i potrzebą rootowania, zmieniania kerneli i ROMów żeby telefon działał jak należy. Dużo czytałem o tej naszej nieszczęsnej Lumii, głównie narzekanie na baterię i problemy z ekranem. Tak na prawdę to trochę tego nie rozumiem. Podzespoły smartfonów rozwijają się w zastraszającym tempie a z bateriami się nic nie robi. Tutaj mamy te 2420 mAh w S4 miałem 2600 mAh a odczuwam jak na razie i tak przewagę na rzecz Lumii ( a baterie w Samsungu wymieniałem 4 msc temu - wadliwa seria baterii napęczniała... )a i tak schodziła szybko. Jeśli ktoś jest cały czas podłączony do internetu czy to przez WiFi czy to przez 3G to nie zrobi mi różnicy chwila w działaniu bo ten telefon padnie po 1 dniu tak czy tak. Ja używam telefonu głównie do SMSów i synchronizacji z serwisami i mailem.

  • #227

    OFF-LINE

    Dołączył
    12.04.2013
    Posty
    110
    Telefon
    930
    Dziękuję
    28
    Podziękowano
    5(5)
    O czym wy mówicie? Popatrzcie na xda jakie ludzie maja problemy lg g3, zapomnieliście o problemach z iphone 4 i grip of dead? Wyglada ze tak. Nie ma. A rynku telefonu w 100% dopracowanego! dlatego mamy updatey. Idę o zakład ze wszystkie problemy zostaną rozwiązane a pan malkontent oblicze się ze smakiem.


    Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

  • #228

    OFF-LINE
    Awatar JamesVoo

    Dołączył
    12.07.2014
    Posty
    70
    Telefon
    Lumia 930
    FW
    WP 8.1
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    3(3)
    Czytnika kart micro SD softwareowo się nie naprawi, podobnie grzanie to głównie problem hardware'u, a softem można to tylko trochę poprawić
    A bateria z tego co zauważyłem bez intensywnego grania czy używania nawigacji dzień spokojnie wytrzyma więc standardowo
    Wysłane z cegłówki używając Tapatalk

  • #229

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.07.2014
    Posty
    11
    Telefon
    Lumia 930
    Dziękuję
    0
    Podziękowano
    0(0)
    w HTC One'ach dało się softem naprawić przegrzewanie. Tak samo szybko przechodziło ciepło na aluminiową obudowę i to nie jest na prawdę nic nowego. Moja S4 też potrafiła się mocno zagrzać tylko że to akurat w miejscu aparatu. Na razie to przede wszystkim trzeba było poprawić softem po pierwsze to tytułowe nagrzewanie się i tka jak w niektórych testach znikanie bardzo szybko baterii przy używaniu aplikacji niektórych i to tak losowo.

  • #230

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    13,277
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,772
    Podziękowano
    202,231(10,587)
    zaraz moderator tu chyba wpadnie coś mi się zdaje

  • Strona 23 z 66 PierwszyPierwszy ... 1319202122232425262733 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 10:09
    2. [Lumia 1520] Recenzja, pierwsze wrażenia
      Przez effe w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 71
      Ostatni post / autor: 03-01-2014, 22:49
    3. [Lumia 920] Pierwsze wrażenia po premierze
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 136
      Ostatni post / autor: 24-12-2012, 09:08

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas