Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 21 z 66 PierwszyPierwszy ... 1117181920212223242531 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 652

Wątek: Nokia Lumia 930 - unboxing, recenzje, pierwsze wrażenia

  1. #201

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.11.2013
    Posty
    449
    Telefon
    iP 6
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    36(34)
    Reklama:
    Czyli, podsumowując - 16 mpix jest rozmiarem oryginalnym, a 5 - zmniejszonym.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #202

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.06.2014
    Posty
    161
    Telefon
    Nokia Lumia 930
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    13(11)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    może ale ze wszystkich lepszych lumii ta ma mniejsze zapotrzebowanie na energię w testach gsm
    Może i telefon ma mniejsze zapotrzebowanie na energię według testów, ale według testów Komputer Świata podczas oglądania filmu SD po wifi bateria w Lumii 930 pada po 4h i 9 min. (z tego co pamiętam). Nie jest to raczej wynik imponujący. Co ciekawe w tym samym teście i bateria Lumii 1520 szybko też pada zestawiając ten model chociażby z Samsungiem Galaxy S5 czy Sony Xperią Z2. Należy też dodać, że konkurencja przy baterii, która zbliża się do 20% oferuje tzw. tryb oszczędzania/niskiego zużycia baterii, dzięki czemu jeszcze przez wiele godzin można użytkować telefon w przypadku, gdy nie mamy jego możliwości podładowania. @nokia.user, też jestem zdania, że mogli w Lumii 930 zastosować akumulator o pojemności chociażby 2600 mAh. Akumulator o takiej pojemności ma chociażby zeszłoroczny Samsung Galasy S4.
    Ostatnio edytowane przez Bloo ; 24-07-2014 o 12:05

  • #203

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    18,789
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,896
    Podziękowano
    216,136(10,998)
    testów producenta nie dodałem dla każdej lumii te same warunki a multimedia to już inna bajka

  • #204

    OFF-LINE
    Moderator Globalny

    Dołączył
    17.04.2014
    Posty
    2,455
    Telefon
    L950XL/L735/L730
    FW
    AU,AU,Denim
    Operator
    optymalny
    Dziękuję
    323
    Podziękowano
    294(258)
    Cytat Zamieszczone przez Potok666 Zobacz posta
    To ja napiszę to zrozumiale
    Tryb 5mpx i tak zrobi zdjęcie 16mpx a następnie przerabia i zapisuje w 5mpx 5mpx, zapis zdjęcia 16mpx nie nastepuje
    Tryb 5+16mpx też robi zdjęcia 16mpx ale odrazu zapisuje je a następnie z tego zdjęcia tworzy 5mpx
    Jeśli offtop, to przeniosę, ale jeszcze jedno pytanie i miałbym tą kwestię z głowy. Czym dwa zdjęcia wykonane w tych zapisach, będą się fizycznie od siebie różnić?

  • #205

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.11.2013
    Posty
    449
    Telefon
    iP 6
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    36(34)
    Fizycznie tzn?

  • #206

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,385
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,475
    Podziękowano
    2,631(801)
    Cytat Zamieszczone przez Darpi Zobacz posta
    Jeśli offtop, to przeniosę, ale jeszcze jedno pytanie i miałbym tą kwestię z głowy. Czym dwa zdjęcia wykonane w tych zapisach, będą się fizycznie od siebie różnić?
    Chodzi Ci o to 5mpx?
    To 5mpx zawsze bedzie takie samo a reszte w postaci 16mpx czy DNG to tylko dodatki to tego
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  • Jeden użytkownik podziękował Potok666 za ten post:

    Darpi (24-07-2014)

  • #207

    OFF-LINE
    Moderator Globalny

    Dołączył
    17.04.2014
    Posty
    2,455
    Telefon
    L950XL/L735/L730
    FW
    AU,AU,Denim
    Operator
    optymalny
    Dziękuję
    323
    Podziękowano
    294(258)
    Tak, chodziło mi o różnice pomiędzy zdjęciem 5Mpx a tym 5Mpx z zapisu 5+16.

  • #208

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.06.2014
    Posty
    120
    Telefon
    Microsoft 640 LTE
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    7(6)
    Cytat Zamieszczone przez JamesVoo Zobacz posta

    Chyba że źle to zrozumiałem
    Wysłane z cegłówki używając Tapatalk
    Aaa no tak dzieki

  • #209

    OFF-LINE

    Dołączył
    12.04.2013
    Posty
    110
    Telefon
    930
    Dziękuję
    28
    Podziękowano
    5(5)
    Cytat Zamieszczone przez Bloo Zobacz posta
    Może i telefon ma mniejsze zapotrzebowanie na energię według testów, ale według testów Komputer Świata podczas oglądania filmu SD po wifi bateria w Lumii 930 pada po 4h i 9 min. (z tego co pamiętam). Nie jest to raczej wynik imponujący. Co ciekawe w tym samym teście i bateria Lumii 1520 szybko też pada zestawiając ten model chociażby z Samsungiem Galaxy S5 czy Sony Xperią Z2. Należy też dodać, że konkurencja przy baterii, która zbliża się do 20% oferuje tzw. tryb oszczędzania/niskiego zużycia baterii, dzięki czemu jeszcze przez wiele godzin można użytkować telefon w przypadku, gdy nie mamy jego możliwości podładowania. @nokia.user, też jestem zdania, że mogli w Lumii 930 zastosować akumulator o pojemności chociażby 2600 mAh. Akumulator o takiej pojemności ma chociażby zeszłoroczny Samsung Galasy S4.
    inne, zagramaniczne testy podają 9h a web browsing jakiś tam skomplikowany 4,5

  • #210

    OFF-LINE

    Dołączył
    16.06.2014
    Posty
    161
    Telefon
    Nokia Lumia 930
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    13(11)
    @masi0, ciekawe skąd taka rozbieżność?. Poza tym jakoś ciężko mi uwierzyć w te 9h. Wydaje mi się to mocno naciągane.

  • Strona 21 z 66 PierwszyPierwszy ... 1117181920212223242531 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 09:09
    2. [Lumia 1520] Recenzja, pierwsze wrażenia
      Przez effe w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 71
      Ostatni post / autor: 03-01-2014, 21:49
    3. [Lumia 920] Pierwsze wrażenia po premierze
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 136
      Ostatni post / autor: 24-12-2012, 08:08

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas