Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 10 z 66 PierwszyPierwszy ... 678910111213142060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 652

Wątek: Nokia Lumia 930 - unboxing, recenzje, pierwsze wrażenia

  1. #91

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    19.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    Reklama:
    Dokładnie tak... nie ma dwóch identycznych telefonów - nawet aparaty z tego samego modelu, w teoretycznie jednakowych warunkach, potrafią zeżreć różne ilości prądu... a co dopiero aparaty z różnych modeli.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #92

    OFF-LINE
    Moderator Globalny

    Dołączył
    17.04.2014
    Posty
    2,455
    Telefon
    L950XL/L735/L730
    FW
    AU,AU,Denim
    Operator
    optymalny
    Dziękuję
    323
    Podziękowano
    294(258)
    Zgadza się, ja jednak myślę że będzie słabiutko. Kolega który kupił, napisał że szacowany czas pracy(po pierwszym pełnym naładowaniu, chyba że pełne nie było) to 1d15g.I tu nie ma średniej naszych zużyć, czy tego że ma takie czy inne podzespoły, te czasy nie biorą się znikąd, są oszacowane dla możliwości urządzenia. My z tego czasu realnie uzyskujemy od 35% do 65%(piszę z autopsji, bo 620-ka ma ten sam szacunek czasu na starcie) czyli przy normalnym użytkowaniu jak na smartfona przystało(korzystając z jego dobrodziejstw) do wieczora nie zdąży

  • #93
    liftlodz
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lesiot Zobacz posta
    Jaką cenę dali w saturnie (chyba też jesteś z Łodzi, w którym)?
    Hmm

    Nie jestem z Łodzi, a oglądałem w Saturnie w Berlinie

    Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

  • #94

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.06.2014
    Posty
    120
    Telefon
    Microsoft 640 LTE
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    7(6)
    Zauważyłem jednak,ze szacunkowy czas podawany przez aplikacje uzależniony jest od używania telefonu.Znaczy to,ze czas 1d.15g. podany został kiedy w sposób ciągły używałem aparatu i kamery oraz włączona był lokalizacja i wszystkie prądożerne funkcje.
    Następnie gdy odłożyłem telefon i po 30 min.ponownie sprawidzilem szacunkowy czas pracy to wynik zwiększył się do około 2 dni o ile pamiętam.
    Przy średnim użytkowaniu,telefon wytrzymuje 1,5 dnia.Im dłuższe zabawy kamera tym szybki spadek baterii.
    Nawigacja na tym ekranie wygląda bardzo ładnie i jest wszystko czytelne.Roznego rodzaju dokumenty,maile czy zdjęcia to wielka zaleta tego ekranu.
    Proszę wybaczyć ale nie potrafię napisać fachowej recenzji wiec jej nie napisze ale powiem krotko-telefon super!

  • #95

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    18,808
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,897
    Podziękowano
    216,174(10,999)
    Nie inaczej, grasz przez 10min telefon się dostosuje i zmieni prognozę

  • #96

    OFF-LINE
    Moderator Globalny

    Dołączył
    17.04.2014
    Posty
    2,455
    Telefon
    L950XL/L735/L730
    FW
    AU,AU,Denim
    Operator
    optymalny
    Dziękuję
    323
    Podziękowano
    294(258)
    Cytat Zamieszczone przez janek63 Zobacz posta
    Znaczy to,ze czas 1d.15g. podany został kiedy w sposób ciągły używałem aparatu i kamery oraz włączona był lokalizacja i wszystkie prądożerne funkcje.
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    Nie inaczej, grasz przez 10min telefon się dostosuje i zmieni prognozę
    Tylko ja właśnie nie pisałem o prognozach czy wskazaniu przy jakimś użyciu, po pierwszym pełnym naładowaniu nowego telefonu, czy pierwszym pełnym naładowaniu po resecie (i tu świetnie to widać, bo przed resetem można telefon katować i rozładować w parę godzin, kilkukrotnie), to po resecie i tak pokaże ten sam szacunkowy czas. Dlatego parę postów wcześniej pytałem, czy ten dzień z piętnastoma godzinami był po pełnym, pierwszym naładowaniu telefonu(jak się okazuje, nie, bo to już stan przy używaniu, czyli przekłamany)

  • #97

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.06.2014
    Posty
    120
    Telefon
    Microsoft 640 LTE
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    7(6)
    Pierwsze pełne ładowanie i szacunkowy czas to było grubo ponad 2 dni,nie pamiętam dokładnie.
    Ale to i tak tylko szacunkowe,ponieważ gdy zacznę używać kamery przez 30 min to ten czas szybko spada.
    Przestaje używać kamery,czas na baterii wzrasta.
    Czyli dłuższe filmowanie,robienie zdjęć,które są powiązane z lokalizacja szybko zabija baterie.
    Używanie nawigacji w aucie bez ładowarki to około 5 godzin pracy na baterii.
    Zona ma iPhone 5S i przy normalnym użytkowaniu musi co dziennie ładować-rozmowy i internet,moje Blackberry Z 10 to jeszcze większa tragedia-8 godz.pracy i po baterii.
    Oczywiście lepszym rozwiązaniem byłaby Nokia 1520 ze względu na baterie ale ten rozmiar i waga to za dużo.
    Jednak teraz wszędzie mogę podładować telefon,czy to w szkole czy w pracy jak również w aucie.
    Przecież nie żyjemy na pustkowiu energetycznym
    ps testy baterii wciąż trwają.
    Ostatnio edytowane przez janek63 ; 14-07-2014 o 07:37

  • Jeden użytkownik podziękował janek63 za ten post:

    masi0 (14-07-2014)

  • #98
    ala

    OFF-LINE
    Awatar ala

    Dołączył
    03.08.2013
    Posty
    261
    Telefon
    Lumia 950
    Dziękuję
    75
    Podziękowano
    32(27)
    Przyznam że mi ręce opadły kiedy się dowiedziałem że 930 pozbawiona jest Glance Screen. Funkcja któraś w jakiś sposób wyróżniała Lumie
    .

  • #99

    OFF-LINE

    Dołączył
    21.06.2014
    Posty
    120
    Telefon
    Microsoft 640 LTE
    Dziękuję
    10
    Podziękowano
    7(6)
    No cóż,ja jej wcześniej nie używałem wiec nie płacze.

  • #100

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    18,808
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,897
    Podziękowano
    216,174(10,999)
    będzie inny model będzie i GS i SD pewnie, znów chcesz perfekcyjny telefon ze wszystkim

  • Strona 10 z 66 PierwszyPierwszy ... 678910111213142060 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 09:09
    2. [Lumia 1520] Recenzja, pierwsze wrażenia
      Przez effe w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 71
      Ostatni post / autor: 03-01-2014, 21:49
    3. [Lumia 920] Pierwsze wrażenia po premierze
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 136
      Ostatni post / autor: 24-12-2012, 08:08

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas