Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Czy to prawdziwe opinie: niestabilny WP 8.1 i kiepski akumulator w Lumii 930?

  1. #21

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,903
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,897(11,122)
    Reklama:
    hehe wyszło szydło z worka

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #22

    OFF-LINE
    Awatar fneo61

    Dołączył
    06.12.2013
    Lokalizacja
    Mazury
    Posty
    91
    Telefon
    Nokia Lumia 930
    FW
    8.1 GDR2
    Operator
    Play
    Dziękuję
    38
    Podziękowano
    9(7)
    W moim przypadku WP 8.1 jest stabilny i szybki i nie występują takie bugi jak np w telefonach z Androidem, których miałem sporo(tylko w ciągu dwóch miesięcy SGS 5,LG G3,Xperia Z2) o reszcie nie wspomnę.Nie były to budżetowce tylko flagowe modele. Nawet Iphone 5, którego miałem kilka miesięcy też potrafił się restartować. Teraz mam Lumię 930,i nic takiego nie ma miejsca. Miałem też Lumię 920. I też nie było problemu ze stabilnością.
    NL 930 + LG G Pad 8.0 LTE.Mój fotoblog http://fneo61.flog.pl/

  • #23

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.12.2013
    Posty
    139
    Telefon
    Nokia lumia 620
    Dziękuję
    15
    Podziękowano
    8(7)
    Ja się trochę zgadzam z opinią. To co mnie zdziwiło ze l830 jest tak samo szybki jak l620. Myślałem że będzie jakaś różnica. Natomiast autor recenzji nie wziął pod uwagę długiego użytkowania. Nie lubię androida dlatego nie mialem telefonu, ale koledzy mają i słyszę o czym gadają. Jak nie robisz nic to i android nie będzie mulił i się zapychał. Syn nie może nic zainstalować bo mu jakieś aktualizacje ściągnęło i brakuje miejsca. To całokształt użytkowania na dłuższą metę świadczy czy system jest dobry czy nie. Ile ja aplikacji testowałem, wyrzucałem ponownie wgrywałem, a system taki sam, pamięci zawsze tyle samo, nic się nie zapycha, a jak ma jakąś czkawkę to od razu wiadomo że to wina aplikacji. Moim zdaniem to najbardziej stabilny system a co za tym idzie przewidywalny. A to że ma animacje i oszukuje że jest szybki to jeszcze o niczym nie świadczy. Widzę ze tendencja jest taka że wezmą fona na testy pobawią się chwilę i wyciągają bzdurne wnioski. Ten recenzent co przekona się do wp to później jakoś zamieniać nie chce na inny system. Miałem okazję zmienić swoją lumie na M2 która ma przepiękny dźwięk w słuchawkach i nie zrobiłem tego błędu bo uważam że to całokształt wpływa na zadowolenie z użytkowania. Inaczej, żeby wp nie był taki jaki jest teraz bym pisał z M2. Nie jestem fanem systemu, też mnie ciągnęło do ios. Ale kiedy z kolegą chciałem zrobić kilka testów i on na swoim nie mógł bo system ma ograniczenia no to ja sobie zycia nie będę utrudniał. Tzn. dla niego to nie były żadne ograniczenia a na pewno utrudniające użytkowanie.

  • #24

    OFF-LINE
    Awatar Jash

    Dołączył
    31.01.2013
    Lokalizacja
    Wrocław
    Posty
    1,038
    Telefon
    HTC10, Xiaomi Redmi 4Pro
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    85
    Podziękowano
    83(74)
    Co do szybkości i stabilności to WP jest super, ale do ideału którym dla mnie BBOS trochę mu brakuje. Fakt, brak aplikacji na BBOS u mnie wykluczył ten system, ale sam w sobie działa perfekcyjnie. Dla mnie numer 1. Co do WP ostatnio po odblokowaniu telefonu nie widzę kafalek, a pasek szybkich ustawień jest czarno szary bez napisów. To troche sprawia, ze zaczynam zmieniać zdanie na temat tego systemu w sensie jego zalet. Poniżej zrzut ekranu po odblokowaniu telefonu.

  • #25

    OFF-LINE

    Dołączył
    19.09.2014
    Posty
    22
    Telefon
    Nokia Lumia 930
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    9
    Podziękowano
    1
    Ja wiem czy taki kiepski akumulator posiada Lumia 930? 😁

  • #26

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.11.2013
    Posty
    449
    Telefon
    iP 6
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    36(34)
    Pytanie co przez te 3 dni robiłeś z telefonem.

  • #27

    OFF-LINE

    Dołączył
    19.09.2014
    Posty
    22
    Telefon
    Nokia Lumia 930
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    9
    Podziękowano
    1
    @up, trzy dni? Spójrz dokładnie 😉

  • #28

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.11.2013
    Posty
    449
    Telefon
    iP 6
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    36(34)
    Wydawalo mi sie, ze 70 godzin. No coz...

  • #29

    OFF-LINE

    Dołączył
    10.11.2013
    Posty
    814
    Telefon
    Samsung Ativ S, L 650 DS
    FW
    WP 8.1
    Operator
    T-mobile
    Dziękuję
    218
    Podziękowano
    141(112)
    Cytat Zamieszczone przez pleisik Zobacz posta
    Ja wiem czy taki kiepski akumulator posiada Lumia 930? 😁

    Na forum są lepsze wyniki, pochwal się po kolejnym ładowaniu przy 100% i z aktualną datą na screnie.😂

  • #30

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.12.2014
    Posty
    22
    Telefon
    Lumia 930
    Dziękuję
    47
    Podziękowano
    2(2)
    Witam.
    Z Androida "przesiadłem" się na Windows Phone właśnie ze względu na stabilność systemu i bardzo małe możliwości zhakowania przez kogoś moich danych na nim (za wyjątkiem Microsoft ). Miałem Między innymi Pentagrama Monstera z wielką baterią i przy "zwykłym" używaniu starczało jej nawet na 5 - 6 dni, ale jak go "dosiadłem" to max. 2 dni. Z Lumią 930 jest podobnie - umiarkowane użycie to trzy dni, ale nawigacja bez ładowarki to tylko max. 6 godzin. należy wziąć pod uwagę przede wszystkim różnicę w ekranie który jest najbardziej prądożernym elementem każdego smartphone (rozdzielczość itp.). Nie doświadczam żadnych spowolnień, zawieszeń czy nadmiernego nagrzewania - no może tylko podczas ładowania indukcyjnego - wygodne to jest na pewno, ale jaki będzie miało wpływ na żywotność baterii to się okaże (ilość cykli ładowania, temperatura itd.) Nie żałuję że mam Lumię 930.
    Pozdrawiam

  • Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 520] Wasze ogólne opinie z perspektywy czasu
      Przez punto2010 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 24
      Ostatni post / autor: 08-11-2014, 22:10
    2. Dyskusja ogólna i wasze opinie
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 21-10-2014, 18:56
    3. Lumia 1320 a 8.1 dla developerów - opinie
      Przez darthnorbe w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 16
      Ostatni post / autor: 14-06-2014, 23:25
    4. Prawdziwe alternatywy z innych OSów
      Przez TheEGo w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 12-11-2013, 18:21
    5. Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 15-10-2012, 12:49

    Tagi dla tego wątku

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas