Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Czy to prawdziwe opinie: niestabilny WP 8.1 i kiepski akumulator w Lumii 930?

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.10.2014
    Posty
    4
    Telefon
    np. Lumia
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)

    Question Czy to prawdziwe opinie: niestabilny WP 8.1 i kiepski akumulator w Lumii 930?

    Reklama:
    Witam, zastanawiam się nad zakupem L930, jednakże spotkałem się z opinią (recenzja pclab.pl), że WP 8.1 czasem działa niestabilnie. Chciałbym się dowiedzieć, czy ten problem został rozwiązany.
    I drugie pytanie, czy update'y rozwiązały również problem szybko rozładowującej się baterii.
    Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar Jash

    Dołączył
    31.01.2013
    Lokalizacja
    Wrocław
    Posty
    1,038
    Telefon
    HTC10, Xiaomi Redmi 4Pro
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    85
    Podziękowano
    83(74)
    Co to znaczy "działa niestabilnie"?
    Nie wiesza się, nie zacina
    Co do baterii jest bardziej niż OK.

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.10.2014
    Posty
    4
    Telefon
    np. Lumia
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Pisząc niestabilnie, mam na myśli zupełnie nieprzewidziane losowe restarty telefonu. Autor recenzji pclab.pl twierdzi, że zdarzają się tylko w L930 a w innych Windows Phone'ach 8.1 nie.

  • #4

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Sigma

    Dołączył
    10.08.2013
    Posty
    2,808
    Telefon
    L1520/L620
    FW
    Najnowszy stabilny
    Operator
    VM
    Dziękuję
    455
    Podziękowano
    1,787(608)
    Używam lub używałem 4 urządzeń z WP8.1. Ma żadnym nigdy nie zdarzyło mi się zawieszenie, awaria, reset, utrata danych. Nawet związek sobie nie przypominam... Wiec o braku stabilności trudno tu mówić L930 nie jest wyjątkiem - WP to bardzo stabilny system



    A co do baterii - trwałość baterii to pochodna używania. Używałem L920, bateria starczała mi na 24h. Moją L920 dostała moja żona, bateria starcza na 2-3 doby. A jak odpaliłem nawigacje bez ładowarki to bateria i w 5 godzin potrafiła zejść. My nie wiemy jak Ty będziesz korzystał z telefonu, wiec ciężko ocenić czy bateria będzie "szybko schodzić" w Twoim przypadku...
    Ostatnio edytowane przez Sigma ; 21-03-2015 o 21:33
    Jeśli pomogłem, kliknij

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar Jash

    Dołączył
    31.01.2013
    Lokalizacja
    Wrocław
    Posty
    1,038
    Telefon
    HTC10, Xiaomi Redmi 4Pro
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    85
    Podziękowano
    83(74)
    Mogę napisać wiele złego o L930, koledzy z forum o tym wiedzą natomiast nigdy nie uświadczyłem samodzielnego restartu L930. O tym słyszałem w przypadku L730/735, ale sam się nie spotkałem.

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    26.10.2014
    Posty
    4
    Telefon
    np. Lumia
    Dziękuję
    1
    Podziękowano
    0(0)
    Jakie według Ciebie są największe bolączki L930? Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o niej zanim wydam 1500 zł :P

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    06.04.2013
    Posty
    33
    Telefon
    930
    Dziękuję
    40
    Podziękowano
    6(4)
    No to na przykład grzanie podczas grania, ładowania i jednoczesnego używania telefonu. Bateria szybko spadnie, gdy telefon będzie używany przez długi czas. Tak jak wyżej napisał 5h podczas samej nawigacji, podczas ciągłego używania przeglądarki, komunikatorów, gier + włączony ekran cały czas również bateria padnie bardzo szybko. Ale nigdy system na L930 się nie zaciął ani nie zresetował się (wyjątek podczas nadmiernego grzania się telefonu, aż mnie parzyło w rączki).

  • #8

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,921
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,948
    Podziękowano
    221,930(11,123)
    Dawaj tego kolesia z pudla na forum. Niech wymieni które się nie resetują...tak myślałem dostaje do testów co jakiś czas.

  • #9
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Cytat Zamieszczone przez wojtas Zobacz posta
    spotkałem się z opinią (recenzja pclab.pl), że WP 8.1 czasem działa niestabilnie. Chciałbym się dowiedzieć, czy ten problem został rozwiązany.
    Problem pisania niemądrych opinii w recenzjach na pclab.pl nie został jeszcze rozwiązany.
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem"

  • Jeden użytkownik podziękował AMi za ten post:

    rogerrogi (22-03-2015)

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    20.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    Ja bym tak szybko nie ferował wyroków co do "niemądrych opinii" czy "pudli"... Przecież testujący nie twierdzi, że "WP generalnie" a że tylko na tym smartfonie. Być może trafił się mu jakiś felerny egzemplarz. Każdy smartfon się grzeje mniej lub bardziej, ale ten wspominany "kaloryfer" może niepokoić i wskazywać na jakąś wadę. Moja L1520 też się potrafi zagrzać podczas wymagających gierek - jest dosyć mocno ciepła, ale do "nieprzyjemnego grzania" i "kaloryfera" to jej daleko. Już Ativ bardziej się nagrzewał. A może przed testami poszła OTA i coś "nie pykło"...

    A propos mojej L1520 i "niestabilnego" systemu... Może oprę się na swoim własnym przykładzie.
    Jakiś czas po kupnie swojej L1520 zaczęły mnie spotykać różne dziwne zachowania urządzenia... a to się system zamulił, a to się fon zrestartował, a to zawiecha totalna - i tak nawet kilka razy dziennie. Niby wszystko w porządku, fon sprawny, testy nic nie wykazują, system przeromowany kablem kilka razy... A problemy jak były tak były. Suma-sumarum winną okazała się karta pamięci, której coś dolegało (nie wnikam co) - jej wymiana usunęła problemy. Gdybym wtedy tworzył jakiś opis smartfona to też bym mu żółci nie skąpił

    Reasumując, w przypadku WP NALEŻY generalizować - WP to stabilny sam w sobie system i mocno trzeba się postarać żeby go "popsuć". A i w tym staraniu się też dużo możliwości nie ma - można albo sprzętowo popsuć smartfona, albo trafić na zły dzień u OTA. Więcej możliwości raczej nie ma.

  • Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 520] Wasze ogólne opinie z perspektywy czasu
      Przez punto2010 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 24
      Ostatni post / autor: 08-11-2014, 22:10
    2. Dyskusja ogólna i wasze opinie
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 21-10-2014, 18:56
    3. Lumia 1320 a 8.1 dla developerów - opinie
      Przez darthnorbe w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 16
      Ostatni post / autor: 14-06-2014, 23:25
    4. Prawdziwe alternatywy z innych OSów
      Przez TheEGo w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 12-11-2013, 18:21
    5. Odpowiedzi: 1
      Ostatni post / autor: 15-10-2012, 12:49

    Tagi dla tego wątku

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas