Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Aktualizacja krytyczna ''Windows 10 Technical Preview for phones 10.0.12562.84''

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    10.08.2013
    Lokalizacja
    Wrocław
    Posty
    41
    Telefon
    Nokia Lumia 930
    FW
    PfD Denim
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    72
    Podziękowano
    3(3)

    Aktualizacja krytyczna ''Windows 10 Technical Preview for phones 10.0.12562.84''

    Reklama:
    Jestem zarejestrowany programie Windows Insider ale nie chcę instalować windows 10 na mojej lumii 930. Próbowałem na różne sposoby zrezygnować z uczestnictwa w tym programie ale dwa dni temu dostałem informację o aktualizacji krytycznej jak w temacie wątku. Dodatkowo jest informacja, że na siłę i tak mi się to zainstaluje z automatu za kilka dni.
    Czy to zainstaluje mi windows 10, którego nie chcę i czy jest sposób żeby zrezygnować z programu insider?

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar Asus Book fan

    Dołączył
    01.08.2014
    Posty
    545
    Telefon
    L820 i L535 DS
    FW
    WP 8.1 Denim
    Operator
    Play
    Dziękuję
    186
    Podziękowano
    34(29)
    Aby usunąć aktualizację do Windows 10 Mobile, która już zapewne została pobrana trzeba przywrócić telefon do ustawień fabrycznych.

  • Jeden użytkownik podziękował Asus Book fan za ten post:

    Roland (16-05-2015)

  • #3

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,928
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,954(11,123)
    Zatem po co instalowałeś Insidera?

  • #4

    OFF-LINE

    Dołączył
    10.08.2013
    Lokalizacja
    Wrocław
    Posty
    41
    Telefon
    Nokia Lumia 930
    FW
    PfD Denim
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    72
    Podziękowano
    3(3)
    Na drugim telefonie zainstalowałem Windows 10(Lumia 920), i nie będąc zadowolonym wróciłem do Win 8.1. Oba telefony są na jednym kącie Microsoft, i Lumii 930 nigdy nie chciałem w to mieszać, jest moim podstawowym telefonem. Pytanie jak w ogóle wyrejestrować się z Windows Insider bo wygląda na to, że jest to niemożliwe.

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,928
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,954(11,123)
    Na stronie poszukaj a w telefonie nie instaluj aplikacji

  • #6

    OFF-LINE

    Dołączył
    10.08.2013
    Lokalizacja
    Wrocław
    Posty
    41
    Telefon
    Nokia Lumia 930
    FW
    PfD Denim
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    72
    Podziękowano
    3(3)
    Mleko się rozlało, lumia 930 pobrała (ale jeszcze nie zaktualizowała) automatycznie tej aktualizacji i 19 maja sama to zainstaluję. Wracając do ustawień fabrycznych będę miał czysty telefon bo nie mogę od kilku miesięcy zrobić kopii zapasowej, żeby ją przywrócić. Na forum nie znalazłem informacji jak zrezygnować z programu insider. Czy jest jakiś pomysł na wybrniecie z tej sytuacji?

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar Asus Book fan

    Dołączył
    01.08.2014
    Posty
    545
    Telefon
    L820 i L535 DS
    FW
    WP 8.1 Denim
    Operator
    Play
    Dziękuję
    186
    Podziękowano
    34(29)
    Cytat Zamieszczone przez Roland Zobacz posta
    Oba telefony są na jednym kącie Microsoft,
    To ja nie wiedziałem, że istnieje usługa: "Kąty Microsoftu".

    Wracając do tematu. Aby uniknąć zainstalowania W10M, to pomoże tylko przywrócenie ustawień fabrycznych. Specjalnie nie trzeba rezygnować z programu Insider, bo to nic teraz nie pomoże, a po prostu nie instaluj apki Windows Insider po przywróceniu ustawień fabrycznych, jak pisał wyżej kolega djtonka.
    Co dokładniej pisze ci w ustawieniach, gdy próbujesz zrobić kopię?

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,928
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,954(11,123)
    nie rozumiem twojego toku myślenia, przecież brak aplikacji w telefonie nie spowoduje że dostaniesz możliwość instalacji 10tki mimo że zalogowany jesteś na stronie Insider

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    18.02.2015
    Lokalizacja
    R-Śl
    Posty
    208
    Telefon
    Lumia 930
    FW
    W10M
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    20
    Podziękowano
    18(16)
    miałem to samo, insaider zainstalowany i odinstalowany z telefonu a i tak dostałem "aktualizację krytyczną" do W10 TP.
    jeśli dobrze rozumiem to po przywróceniu ustawień fabrycznych pozbyłem się aktualizacji i już mi się sama nie pobierze ??
    Nie mam insaidera w telefonie ale konto na insaiderze zostało...
    dobra, wypisałem się z grona testerów na stronie WI.
    Ostatnio edytowane przez siwyjac ; 16-05-2015 o 20:44

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,928
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,954(11,123)
    no tak, reset usuwa dane i nie pobierzesz aktualizacji już. Instalacja aplikacji zmienia rejestr

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [ATIV S] Windows 10 Technical Preview kontra GT-I8750
      Przez marass82 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 157
      Ostatni post / autor: 21-05-2016, 19:26
    2. Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 19-04-2015, 18:15

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas