Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 21 z 29 PierwszyPierwszy ... 11171819202122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 281

Wątek: [Lumia 1520] Opinie, wrażenia i coś więcej czego nie znajdziesz w innym miejscu

  1. #201

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    20.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    Reklama:
    Cytat Zamieszczone przez Budniu Zobacz posta
    Po dzisiejszej aktualizacji WP 8.1 PfD muszę przyznać, że nastąpiła znaaaaaaczna poprawa nadczułości dotyku w L1520. Obecnie na każde dotknięcie reaguje jak powinna, bez błędów.
    Cytat Zamieszczone przez Budniu Zobacz posta
    odnoszę wrażenie, że ten system ma ręce i nogi.
    ale i...

    Cytat Zamieszczone przez rogerrogi Zobacz posta
    U mnie nadal zdarzają się kliknięcia zamiast przewijania.
    No właśnie dzisiaj zapodałem sobie PfD na moją-najmojszą L1520.
    Wersja systemu(?): 8.10.12382.878 - czyli PfD z ostatnim apdejtem (ponoć).

    No co ja mogę powiedzieć odnośnie dotyku... No, qrka...

    Czyli będzie tak:
    1. Dwuklik na obudzenie ekranu dużo lepiej działa z poziomu ekranu całkowicie wygaszonego - z "galnca" czasami cza się mocno nastukać ( ) co by ekran obudzić...‏
    2. Czułość "Normalna"... Krótko... Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper.‏
    3. Czułość "Wysoka"... Jest nieźle, choć kilka "przypadkowych kliknięć" się zdarzyło. No, ale to jest "pod rękawiczki" więc się nie dziwię.

    Ograniczając się tylko do dotyku... Jest lepiej jak chu*. Nareszcie nie trzeba się uczyć miziania - jest tak, jak być powinno (IMO).
    Ostatnio edytowane przez Wall-E ; 16-05-2014 o 21:44

  2. Jeden użytkownik podziękował Wall-E za ten post:


  3. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #202

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,968(11,123)
    ja uważam że to w Preview jest kosztem czegoś

  • #203
    Budniu
    Gość
    Może i tak, ale ja żadnych braków nie doświadczam, więc dobrze jest, jak jest.

    --- Post Połączono 22:01 --- Poprzedni Post napisano 21:59 ---

    Co do opinii i wrażeń - zwróciłem dzisiaj uwagę, że w L1520 z uwagi na jej wielkość, pisanie oburącz nie sprawia problemu w trybie portretowym. Landscape do szybkiego pisania jest zbędny, obydwa kciuki się śmiało mieszczą na klawiaturze.

  • Jeden użytkownik podziękował Budniu za ten post:

    Wall-E (16-05-2014)

  • #204

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    20.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    ja uważam że to w Preview jest kosztem czegoś
    Nie wykluczam - jest to bardzo prawdopodobne i zapewne "wyjdzie w praniu". Niemniej, póki co jestem pod ogromnym wrażeniem zmian.
    Co prawda, swojego czasu, kilka godzin tyrałem PfD na Ativie, ale to była walka z bugami nie dająca szansy w pełni napawać się miodnością 8.1. Mimo wszystko troszku tego mniodku liznąłem, tak więc mając to-teraz bez żadnego problemu jestem szczęśliwy po dwakroć

    Cytat Zamieszczone przez Budniu Zobacz posta
    pisanie oburącz nie sprawia problemu w trybie portretowym. Landscape do szybkiego pisania jest zbędny, obydwa kciuki się śmiało mieszczą na klawiaturze.
    Rajt.



    Dodam jeszcze jedno spostrzeżenie... a właściwie dwa...

    1. Odnoszę wrażenie, że nasycenie kolorów uległo sporej - oczywiście pozytywnej - zmianie.
    2. Sporo jest nagrzebane - oczywiście pozytywnie - w samym UI.
    W Black'u, ostatni widoczny rząd kafli na moim ekranie (tych najmniejszych) istniał jako mniej niż 1/3 wysokosci kafla. Teraz, ten sam rząd kafli widzę w jego 95% wysokości... Czyli coś było mieszane z UI.
    Ostatnio edytowane przez Wall-E ; 16-05-2014 o 22:42

  • #205
    Budniu
    Gość
    No to tak, dzisiaj byłem z żoną i z synem (ma dziś piąte urodziny) na Monster Jam na Stadionie Narodowym. Siedzieliśmy dość wysoko, taki oto filmik nagrałem jak wjeżdżali na początku zawodnicy (nagrałem parę innych, ale z uwagi na ich rozmiar nie chce mi się wrzucać) ten ma i tak prawie 158MB, a trwa ok minutę. Filmik z dość dużej odległości z uruchomionym zbliżeniem, chyba nie jest tak źle:
    https://onedrive.live.com/redir?resi...7A8FA83%219962
    BTW odkryłem (bo przynajmniej ja nie wiedziałem) nowy sposób na uruchomianie zbliżenia: już nie trzeba dwoma palcami jeździć po ekranie - wystarczy na środku ekranu w trakcie kręcenia filmu, przesunąć jednym palcem od prawej do lewej żeby zbliżyć, lub od lewej do prawej by oddalić (rozpoznaje gesty, tak więc nie trzeba jeździć od brzegu do brzegu, wystarczy przesunąć palec o 1,5 cm i już działa - wygodna jak diabli przy 6 calach w CP-623).
    Coś powiedzcie o tym filmiku, bo zasadniczo nie wiem czy go obcięło w czasie transferu (wysyłałem dla testu bezpośrednio z telefonu).

    --- Post Połączono 23:36 --- Poprzedni Post napisano 23:22 ---

    Ok nie obcięło, w telefonie też jest prawie 158MB.

  • Jeden użytkownik podziękował Budniu za ten post:

    Wall-E (08-06-2014)

  • #206

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,931
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    221,968(11,123)
    co byś nie miał to i tak Ms ogranicza ilość bitów do 20MB/s

  • #207

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,398
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,479
    Podziękowano
    2,788(806)
    Cytat Zamieszczone przez Budniu Zobacz posta
    No to tak, dzisiaj byłem z żoną i z synem (ma dziś piąte urodziny) na Monster Jam na Stadionie Narodowym. Siedzieliśmy dość wysoko, taki oto filmik nagrałem jak wjeżdżali na początku zawodnicy (nagrałem parę innych, ale z uwagi na ich rozmiar nie chce mi się wrzucać) ten ma i tak 156MB, a trwa ok minutę. Filmik z dość dużej odległości z uruchomionym zbliżeniem, chyba nie jest tak źle:
    https://onedrive.live.com/redir?resi...7A8FA83%219962
    BTW odkryłem (bo przynajmniej ja nie wiedziałem) nowy sposób na uruchomianie zbliżenia: już nie trzeba dwoma palcami jeździć po ekranie - wystarczy na środku ekranu w trakcie kręcenia filmu, przesunąć jednym palcem od prawej do lewej żeby zbliżyć, lub od lewej do prawej by oddalić (rozpoznaje gesty, tak więc nie trzeba jeździć od brzegu do brzegu, wystarczy przesunąć palec o 1,5 cm i już działa - wygodna jak diabli przy 6 calach w CP-623).
    Coś powiedzcie o tym filmiku, bo zasadniczo nie wiem czy go obcięło w czasie transferu (wysyłałem dla testu bezpośrednio z telefonu).
    Budniu w sama pore ;D Nie raz pisałem że jest to jeden z najwygodniejszych sposobów na zoomowanie identyczny jak w Nokii 808 PV tyle że tam jeszcze jest bardzo ciekawy bajer a dokładniej: 5:37s


    Film jest cały
    Budniu oczywiście że film jest dobrej jakości, podczas zoomowania film nie będzie tracił na jakości ponieważ film nie jest rozciągany a kadrowany :P


    Budniu no właśnie ja to nie wiem dlaczego Nokia nie da większego bitrate dla filmów, we wszystkich Nokiach w 1080p jest to (na black) około 140-150MB/min przynajmniej jeżeli chodzi o pierwsza minute
    Ostatnio edytowane przez Potok666 ; 07-06-2014 o 23:50
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  • 2 następujących użytkowników podziękowało Potok666 za ten post:

    Wall-E (08-06-2014)

  • #208
    Budniu
    Gość
    Noooo to ja tym bardziej nie wiem

  • #209

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,398
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,479
    Podziękowano
    2,788(806)
    Cytat Zamieszczone przez Budniu Zobacz posta
    Noooo to ja tym bardziej nie wiem
    Narazie czekamy na ROM Cyan, będziemy mieli co testować i porównywać na twojej L1520
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  • #210
    Budniu
    Gość
    BTW wydarzenia - fajna zabawa i jest "szoł", w przerwie był freestyle motocross - też dobra jazda (filmik ma jakieś 400MB tak więc nie chce mi się czekać na wrzutkę, ale też niezły). A tu mój syn - agent ;-)


    --- Post Połączono 23:58 --- Poprzedni Post napisano 23:57 ---

    Cytat Zamieszczone przez Potok666 Zobacz posta
    będziemy mieli co testować i porównywać na twojej L1520
    A proszę bardzo, daj tylko znać co, jak i kiedy ;-)

  • Strona 21 z 29 PierwszyPierwszy ... 11171819202122232425 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 51
      Ostatni post / autor: 15-09-2015, 11:06
    2. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 10:09
    3. Weekend z Lumia 1520 – pierwsze wrażenia
      Przez wpgnida w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 10-02-2014, 10:22
    4. [Lumia 1520] Recenzja, pierwsze wrażenia
      Przez effe w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 71
      Ostatni post / autor: 03-01-2014, 22:49
    5. Odpowiedzi: 36
      Ostatni post / autor: 06-12-2013, 14:21

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas