Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 612131415161718192026 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 281

Wątek: [Lumia 1520] Opinie, wrażenia i coś więcej czego nie znajdziesz w innym miejscu

  1. #151

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,946
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,009(11,125)
    Reklama:
    Że wielki to wiemy

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #152

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.02.2014
    Posty
    39
    Telefon
    Lumia 1520
    Dziękuję
    15
    Podziekowano
    2
    to swoja droga ale WP pieknie wyglada na full hd
    coz przez jakis czas bede mial orgazm z ta maszynka

  • #153

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,398
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,479
    Podziękowano
    2,788(806)
    Cytat Zamieszczone przez t0maszku Zobacz posta
    to swoja droga ale WP pieknie wyglada na full hd
    coz przez jakis czas bede mial orgazm z ta maszynka
    Dobrze że można teraz wyłączać wibracje klawiszy
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  • Jeden użytkownik podziękował Potok666 za ten post:

    t0maszku (28-02-2014)

  • #154

    OFF-LINE
    Awatar tomtar

    Dołączył
    04.03.2014
    Posty
    28
    Telefon
    Nokia Lumia 920
    FW
    Black
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    2
    Podziękowano
    5(4)
    Dzisiaj oglądałem w MM i miałem to cudo w ręku. Dla mnie ekran jest z*******y, ale jest a wielki i trudno byłoby mi to obsługiwać. A co dopiero nosić w kieszeni spodni czy koszuli. Dla mnie optymalne byłoby 5 cali z ekranem FULLHD i bebechami jakie ma 1520. Ale jakość super. Dla mnie bardzo dużą wadą jest karta NanoSim, zwłaszcza że mój operator nie ma kart NanoSim orange cash. A płatność NFC to jedna z najważniejszych rzeczy i tego bardzo często używam. Więc odpuszczam sobie L1520
    Z przyjemnością wróciłem do korzystania z L920 i na dzień dzisiejszy mi wystarczy.
    Ostatnio edytowane przez tomtar ; 10-03-2014 o 21:28

  • #155
    Budniu
    Gość
    Przycięcie micro sim do nano to żaden kłopot - sam mam Orange Cash i przyciąłem. Przycięcie karty miniSIM lub microSIM do rozmiaru nanoSIM
    Co do płatności - WP 8.1 czyli już z następną aktualizacją tj. prawdopodobnie na początku kwietnia (preview for developers - ale przecież mogą mieć to wszyscy) płatności zbliżeniowe będą standardem dla wszystkich urządzeń z NFC i WP 8.1 na pokładzie: http://www.windowsmania.pl/artykuly-...tml#post115696

  • #156

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,946
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,009(11,125)
    zawsze można dociąć jak ja zrobiłem, nie było łatwo ale już nie używam i musiałem dostać nową micro bo nie dało się używać nawet w adapterze. Pozbywam się już długo bo nie używam na co dzień bo równie dobrze mógłbym laptopa ze sobą nosić skoro jedną ręką nie idzie obsługiwać. Aparat też już mi się znudził

  • #157

    OFF-LINE
      Awatar marass82

    Dołączył
    27.09.2012
    Posty
    6,232
    Telefon
    L820/O7/AtivS
    Dziękuję
    1,018
    Podziękowano
    52,857(1,462)
    Cytat Zamieszczone przez Budniu Zobacz posta
    Przycięcie micro sim do nano to żaden kłopot - sam mam Orange Cash i przyciąłem. Przycięcie karty miniSIM lub microSIM do rozmiaru nanoSIM
    Co do płatności - WP 8.1 czyli już z następną aktualizacją tj. prawdopodobnie na początku kwietnia (preview for developers - ale przecież mogą mieć to wszyscy) płatności zbliżeniowe będą standardem dla wszystkich urządzeń z NFC i WP 8.1 na pokładzie: http://www.windowsmania.pl/artykuly-...tml#post115696
    Oczywiście dalej niezbędna będzie karta sim z modułem SE. MS tego nie obejdzie, chyba że będzie on znajdował się w urządzeniu, ale wątpię w to. Zresztą w SDK jest tego potwierdzenie, więc w zasadzie dużej zmiany nie będzie.

    Dla przypomnienia:

    Cytat Zamieszczone przez marass82 Zobacz posta
    Prawdopodobnie dlatego że urządzenia z WP8 nie zostały fizycznie wyposażone w SE(Secure Element - moduł odpowiedzialny za bezpieczeństwo transakcji,szyfrowanie danych itd.), dlatego niezbędna jest karta sim wyposażona w ten chip. Chociaż możesz mnie wyprowadzić z błędu

    Lumie od Orange zawierają w sobie właśnie dll do obsługi chipu SE znajdującego się na ich kartach.

    Przykładowe lokalizacji SE.

    Ostatnio edytowane przez marass82 ; 10-03-2014 o 23:28

  • Jeden użytkownik podziękował marass82 za ten post:

    djtonka (10-03-2014)

  • #158
    Budniu
    Gość
    Nie no karta oczywiście - pisałem o wsparciu ze strony systemu dla obsługi takich kart.

  • #159

    OFF-LINE
      Awatar marass82

    Dołączył
    27.09.2012
    Posty
    6,232
    Telefon
    L820/O7/AtivS
    Dziękuję
    1,018
    Podziękowano
    52,857(1,462)
    Tylko musiałby być plugin do obsługi wszystkich kart, chyba że rozwiązali to inaczej. To dopiero sprawdzi się w praniu,ale w SDK tego jeszcze niema.
    Ostatnio edytowane przez marass82 ; 10-03-2014 o 23:35

  • #160
    Budniu
    Gość
    Sądząc po informacji ze screena oraz z informacji, która wisi na stronie M$ od początku WP8 chyba (miał od samego początku to obsługiwać): Portfel — często zadawane pytania | Windows Phone Polska: porady
    • ▼Dlaczego nie mogę dokonywać transakcji NFC za pomocą telefonu?
      Chociaż każdy telefon z systemem Windows Phone 8 ma centrum Portfel, nie wszystkie telefony obsługują transakcje NFC. Najłatwiejszym sposobem sprawdzenia, czy telefon umożliwia transakcje NFC, jest przejrzenie ustawień Portfela. W Portfelu naciśnij ikonę Więcej , a następnie polecenie Ustawienia+PIN. Jeśli nie widać opcji włączenia „transakcji NFC”, telefon ich nie obsługuje.
      Obecnie tylko niewielu operatorów oferuje telefony z tą funkcją. Jednak staramy się przekonać do tego rozwiązania kolejnych operatorów i oczekujemy, że liczba telefonów z systemem Windows Phone obsługujących transakcje NFC wzrośnie.
    To mam nadzieję, że ta funkcja będzie dostępna - tylko karta będzie potrzebna. W L820 dopiero na ROM-ie Amber od Orange wrzucili te pliki do środka i było ok. Wcześniej też nie miałem tych funkcji w portfelu, a na Amberze od nich się pojawiły.
    Ostatnio edytowane przez Budniu ; 10-03-2014 o 23:50

  • Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 612131415161718192026 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 51
      Ostatni post / autor: 15-09-2015, 11:06
    2. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 10:09
    3. Weekend z Lumia 1520 – pierwsze wrażenia
      Przez wpgnida w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 10-02-2014, 10:22
    4. [Lumia 1520] Recenzja, pierwsze wrażenia
      Przez effe w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 71
      Ostatni post / autor: 03-01-2014, 22:49
    5. Odpowiedzi: 36
      Ostatni post / autor: 06-12-2013, 14:21

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas