Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 29 1234511 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 281

Wątek: [Lumia 1520] Opinie, wrażenia i coś więcej czego nie znajdziesz w innym miejscu

  1. #1

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,953
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,038(11,126)

    [Lumia 1520] Opinie, wrażenia i coś więcej czego nie znajdziesz w innym miejscu

    Reklama:
    W tym temacie możecie pytać i wymieniać wrażenie o najnowszym dziecku Fińskiej (jeszcze) myśli technicznej. Postaram się wam bliżej przybliżyć zarys nowej Lumii na podstawie własnych wrażeń (planowana dostawa jutro) oraz własnej wiedzy nabytej w drodze edukacji na praktykach w ZSZ nr.3

    Specyfikacja telefonu jest wam dobrze znana i możecie zapoznać się z nią w formie graficznej - [Lumia 1520] Specyfikacja techniczna

    Poniżej możecie znaleźć suche fakty o modelu Lumia 1520:

    • Zastosowany wyświetlacz IPS LCD posiada nową technologię Content Adaptive Backlight Control (CABC). Technologia ta dostosowuje natężenie podświetlania ekranu w zależności o zawartości samego ekranu, czyli tego co jest na nim prezentowane a wszystko to w trosce o samą baterię. CABC nie jest zależne od trybu podświetlania Auto on/off.



    • Klawisz Windows. W sytuacji kiedy stopień naładowania baterii nie umożliwia włączenia i uruchomienia go, system w trakcie ładowania informuje użytkownika wizualnie poprzez miganie klawisza Windows o tym że telefon nadal jest wyłączony i póki Windows miga nie będzie można go uruchomić. Funkcja ta nosi w skrócie nazwę SBL



    • Aktywny obszar wyświetlacza to 74.52mm x 132.48mm więc rzeczywista przekątna wynosi 5.98" pokryty szkłem 2.5D Corning® Gorilla® Glass




    • Sensor aparatu 1.12 μm przy prawdziwej proporcji 16:9




    • Zastosowany kodek audio to WCD9320




    • Nowe ogniwo o podwyższonym napięciu 4.35V zawiera nową technologię wykrywania podróbek baterii zwaną w skrócie Mipi BIF




    • Żyroskop w budowany jest w główną kamerę




    • Kość RAM firmy Hynix to 2GB LPDDR3 osadzona na grzbiecie procesora MSM8794




    • Zastosowany dotyk to Synaptics S3404 za laminowany do wyświetlacza. Technologia dotyku umożliwia obsługę do 10 dotknięć w jednym momencie
    Ostatnio edytowane przez djtonka ; 19-12-2013 o 08:46 Powód: poprawki5

  2. 12 następujących użytkowników podziękowało djtonka za ten post:

    djdkaa (18-12-2013),Kacper Mazur (21-12-2013),Mac (18-12-2013),marass82 (18-12-2013),Potok666 (18-12-2013),rolnikziom (18-12-2013),szania (30-01-2015),to_ja (18-12-2013),Wall-E (08-05-2014),wybitny2 (18-12-2013),zorrook (18-12-2013)

  3. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar archiee

    Dołączył
    26.11.2013
    Lokalizacja
    Brenna
    Posty
    256
    Telefon
    Lumia 1520 / ATIV S
    FW
    Denim / 8.1.1 Custom
    Operator
    Play
    Dziękuję
    70
    Podziękowano
    17(15)
    Zamówiłeś sobie 1520?
    Marzy mi się to "maleństwo", głównie ze względu na duży ekran i świetny aparat. Czekam na Twoją opinię!

  • #3

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Yziek

    Dołączył
    31.12.2012
    Lokalizacja
    Kraków
    Posty
    5,351
    Telefon
    Lumia 920
    FW
    W10
    Operator
    Play
    Dziękuję
    217
    Podziękowano
    1,211(536)
    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    Klawisz Windows. W sytuacji kiedy stopień naładowania baterii nie umożliwia włączenia i uruchomienia go, system w trakcie ładowania informuje użytkownika wizualnie poprzez miganie klawisza Windows o tym że telefon nadal jest wyłączony i póki Windows miga nie będzie można go uruchomić. Funkcja ta nosi w skrócie nazwę SBL
    Ciekawe czy w późniejszym czasie przerodzi się w miganie, gdy mamy nieodebrane połączenie/wiadomość/meila etc.
    Psychologiquement sous-évalué



    Yziekk

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,953
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,038(11,126)
    Cytat Zamieszczone przez archiee Zobacz posta
    Zamówiłeś sobie 1520?
    Marzy mi się to "maleństwo", głównie ze względu na duży ekran i świetny aparat. Czekam na Twoją opinię!
    rano sprawdzałem tracking, 200 mil ode mnie
    Co do migania klawisza, Lumia 510 też tak ma z tego co user na fejsie pisał. Nie podejrzewał bym nigdy

  • #5

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,953
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,038(11,126)
    Ale wstyd. Telefon miałem w domu od wczoraj 10 rano, koleś wrzucił przez okno. A mieli do pracy dostarczyć

  • #6
    Budniu
    Gość
    Byłem w Euro, miałem ją w ręku, mieszane uczucia - nie wiem czy ją jeszcze chcę - za wielka jednak.

  • #7

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,953
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,038(11,126)
    no jest, ciężko to nosić ciągle przy sobie.

  • #8
    Budniu
    Gość
    Wlaśnie to mi przyszło do głowy, jeżeli ma to zastępować telefon to blado to widzę. Jednak układ: mniejszy telefon + tablet osobno jest bardziej praktyczny.

    Sent from my Lumia 820 using Tapatalk

  • #9

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,953
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,038(11,126)
    Tableta nie potrzebuję ani w domu ani w pracy więc musi starczyć, dociąłem kartę i idę w miasto z tym zobaczymy jak w trakcie shopingu się sprawdzi.

  • #10

    OFF-LINE

    Dołączył
    25.01.2013
    Posty
    419
    Telefon
    Nokia Lumia 925
    FW
    Black
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    136
    Podziękowano
    23(19)
    Kiedy recenzja?

  • Strona 1 z 29 1234511 ... OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 51
      Ostatni post / autor: 15-09-2015, 11:06
    2. [Nokia X] Pierwsze opinie i wrażenia
      Przez Potok666 w dziale Android
      Odpowiedzi: 27
      Ostatni post / autor: 19-03-2014, 10:09
    3. Weekend z Lumia 1520 – pierwsze wrażenia
      Przez wpgnida w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 9
      Ostatni post / autor: 10-02-2014, 10:22
    4. [Lumia 1520] Recenzja, pierwsze wrażenia
      Przez effe w dziale Recenzje
      Odpowiedzi: 71
      Ostatni post / autor: 03-01-2014, 22:49
    5. Odpowiedzi: 36
      Ostatni post / autor: 06-12-2013, 14:21

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas