Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Lumia 1320 problemy z telefonem po 10 dniach użytkowania.

  1. #1

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.09.2016
    Posty
    7
    Telefon
    Nokia, Sony, iPhone
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)

    Question Lumia 1320 problemy z telefonem po 10 dniach użytkowania.

    Reklama:
    Witam "mistrze" z góry informuje przekopałem internety i obecnie płyną, lecą oraz jada do mnie części do tego telefonu.
    Problem wygląda następująco, a ja nieśmiało proszę o pomoc w diagnozie, ewentualnie nie pogardzę wszelkimi radami.
    Dostałem od znajomego Lumie 1320, pierwszy telefon z Windą na pokładzie, który zagościł pod mą strzechą. Jako≤ że miała uszkodzony digitizer ten został wymieniony. Podobnie postąpiono z taśmą flex ze względu na standardowy problem z przyciskiem power, odpadła część "klikająca". po Złożeniu telefonu i jego naładowaniu chodził jak burza... Przez 10 dni. Zgasł i nie reagował na ładowarkę ani tez żadne kombinacje klawiszy. Jako, że mnie zirytował takim postępowaniem wystawiłem go na sprzedaż, gdy już namanił się klient postanowiłem sprawdzić czy dalej nie ma zamiaru działać. Jak można się domyśleć wstał... Więc postanowiłem nie sprzedawać. Miałem Androida i iOSa jednak WP mnie bardzo miło zaskoczył. I myślałem ze polubimy się na dłużej... jednak po kolejnych 10 dniach od tego incydentu zauważyłem to co miało zwiastować zbliżające się nieszczęście... Telefon przestał się ładować. Napakowało go do 62% i ani rusz dalej, tak oto się rozładował do zera, a po ponownym podłączeniu do ładowarki najpierw pokazał baterie z wtyczką, a później ze znakiem zapytania i ładował tylko do 8%, by kolejnego dnia dać takie same objawy jak przed 10 dniami... Czyli duży sześciocalowy trup. Telefon wystawiłem ponownie i jednocześnie sprawdzałem regularnie codziennie czy może cudownie wstanie. Drugiego dnia podłączyłem Nokie do ładowarki... Efekt bateria z wtyczką a finalny to telefon ożył i ma baterie w 100% naładowaną. Więc odliczam kolejne 10 dni do następnej zwiechy...

    W międzyczasie poczytałem tony wątków i artykułów wiec mówię: Nokia Lumia 1320 (oryginalnie z Orange i była brandowana, ale wgrałem jej ROM aka Denim z tutejszego forum), nie zamoczona, BSI baterii około 133kOhm. Części jakie zamówiłem to kolejna taśma flex i moduł ładowania czyli cała płytka z gniazdem microUSB.

    Choć na początku telefon miał być zajawką i ratowałem go dla czystego funu i miał iść do żyda, to jednak po bliższym poznaniu fajnie by było gdyby został w mojej kieszeni na stałe Przesiadłem się na niego z Sony Z2.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,098
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,242(11,293)
    Bateria, napięcie trzeba zmierzyć ile przy 0% i max

  • #3

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.09.2016
    Posty
    7
    Telefon
    Nokia, Sony, iPhone
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)
    No to sprawdzę. Teraz doszedł kolejny objaw. Nokia padła i nie wstaje. Gdy dwa dni poleży z odłączona baterią to wstaje. Później po próbie ponownego uruchomienia nie włącza się już

  • #4

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,098
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,242(11,293)
    jak nie ma prądu to niby jak, sprawdź baterię

  • #5

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.09.2016
    Posty
    7
    Telefon
    Nokia, Sony, iPhone
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)
    Więc tak odłączyłem baterię od płyty głównej, jutro powinna wstać i powinno dać się ją naładować do pełna. Obecnie standardowo nie reaguje na ładowarkę. Bateria była ładowana około 3 dni temu i obecnie napięcie na stykach to 2,83V a rezystancja BSI 144kOhm. Telefon chodził jeden dzień i to nie pełny bez karty sim tylko WiFi. Co Ty na to Panie majster?
    Ostatnio edytowane przez v3sp3r ; 03-11-2016 o 09:04

  • #6

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,098
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,242(11,293)
    2.38V to trup, musi byc minimum 2.8 aby BIOS zaczął ją ładować a dopiero 3.1 abyś widział jakiś znak na ekranie

  • #7

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.09.2016
    Posty
    7
    Telefon
    Nokia, Sony, iPhone
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)
    Kurde no nawet nie przypuszczałem ze bateria. trzymała przyzwoicie i szła na ostatni plan do wymiany trzymała spokojnie 3 dni wiec mnie to trochę zmyliło

  • #8

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,098
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,242(11,293)
    czyli albo na krótko ją podładuj albo nowa

  • #9

    OFF-LINE

    Dołączył
    09.09.2016
    Posty
    7
    Telefon
    Nokia, Sony, iPhone
    Dziękuję
    4
    Podziękowano
    0(0)
    Na krótko? Jakieś pomysły? I kicha. Wróciłem wpiąłaem baterie w gniazdo podłączyłem do ładowania zaczęła się ładować. Pojawiło się logo Nokii postanowiłem dla funu uruchomić ponownie i już nie reaguje na ładowarkę

  • #10

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    110,098
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,976
    Podziękowano
    232,242(11,293)
    kabelkami, 5v i ładuj przez 20min

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 07-06-2016, 18:05
    2. Znikający Internet po kilku dniach od uruchomienia
      Przez Zindo w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 12
      Ostatni post / autor: 04-12-2015, 08:59
    3. Lumia 1320, spore problemy z baterią i systemem
      Przez shadovraven w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 4
      Ostatni post / autor: 12-02-2015, 11:11
    4. Problemy z wysyłaniem smsów z sieci play na lumii 1320
      Przez gregor w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 6
      Ostatni post / autor: 27-11-2014, 09:57
    5. [Lumia 920] Po 6 dniach ekran w smartfonie przestał działać
      Przez matiz0905 w dziale Wsparcie techniczne
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 16-03-2013, 18:43

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas