Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: [Lumia 625] Krótkie podsumowanie jako wstęp do recenzji wideo

  1. #21

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    20.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    Reklama:
    Powiadają, że z faktami oczywistymi się nie dyskutuje - z natury rzeczy... Jednak ja dosyć słabo trzymam się ogólnoprzyjętych zasad... Dlatego też kolejny raz zarydzykuję bo nie dam sobie wmówić, że białe jest białe a czarne jest czarne.

    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    [+] Zasięg jest fenomenalny!. Ta sama sieć, obie nowe karty SIM i dwie kreski więcej niż na L820. Moja Lumia 625 nie ma zakresu 2G tylko 3G i 4G
    Tutaj będę się kłócił - z cała bezwzględną stanowczością.
    Nowy fon, nowa karta SIM (wymieniona bo przecież tu jest micro) i tylko 2, max. 3 kreski na 5 (PLUS). Oczywiście... to spokojnie wystarcza - komunikacja nie "pływa", nie zrywa i jest git. Jednak na Andrucie (SGS2) miałem przeważnie "pełen zasięg" - albo tak tylko pokazywał. Chodzi mi o zakres 3G (4G nie miałem na "zmłomkofonie"). Tylko na 2G mam full-wypas, ale tego zakresu używam sporadycznie. Ba... powiem więcej. W przeciwieństwie do mojego poprzedniego Andruta tutaj dowiedziałem się jak wygląda ikonka braku zasięgu
    Mówię oczywiście o mieście - za krótko mam fona bym zdążył zawitać do wszystkich "dziur" w Polszcze naszej pięknej, w których okresowo przebywam.
    Tak na marginesie... właśnie dlatego trzymam się PLUSA jak huba brzozy bo jak dotąd zasięg 3G miałem praktycznie ffszędzie. Teraz rodzi się we mnie jakiś taki wewnętrzny niepokój. Pożywiom-uwidim - jak mawiał pisarz Sofronow.

    Aha... U mnie jest do wyboru 2/3/4G. Widać u Ciebie 2 i 3G połączone było w 3G - i pewnie dlatego ten Filemonalny zasięg.


    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    [+] Oczywiści wielkość ekranu, 4.7 cala ale bez rarytasów poza łatwiejszą nawigacją.
    Sprawa odczuć subiektywnych.
    Mów co chcesz, ale dla mnie 4,7" NIE jest łatwiejsze do nawigacji. Najzwyczajniej nie sięgam paluchem tam gdzie potrzebuję, ergo - muszę używać drugiej ręki.
    Więcej... Ze względu na ogólną wielkość fona jego obsługa DLA MNIE jest masakrystycznie niewygodna. Fona obsługuję prawą ręką. Konia z rzędem... a nawet z dwoma rzędami i dodatkowo z kolumną temu, kto bez palcowej ekwilibrystyki użyje przycisku "Cofnij"...
    Pretensji do nikogo nie mam bo fona sobie wybrałem z całą bezwzględną stanowczością, ale...


    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    [-] Brak podświetlania klawiszy funkcyjnych. Naciskamy na pamięć w środku nocy
    Kolejna część odczuć subiektywnych.
    Owszem, brak podświetlenia klawiszy funkcyjnych może być jakąś tam niedogodnością. Jednak nie demonizujmy tego zagadnienia. Przyciski funkcyjne są trzy (i tylko trzy) - umieszczone w ściśle określonych i niemodyfikowalnych miejscach... Ja już po kilku dniach nabyłem właściwych "odruchów". Jeśli ja nabyłem to myślę, że średnio rozgarnięty orangutan nie będzie miał z tym problemów.
    Niedogodność - może i tak. Wada - nie.


    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    [-] Kiepskie podświetlanie ekranu, nawet w dzień widać przebicia diod LED a w szczególności po rogach na dole. Może będzie lepiej z nowymi wersjami
    Nie wiem czy w mojej Lumce "jest lepiej" bo nie widziałem Twojej. Jednak dochodzę do wniosku, że albo w mojej jednak jest lepiej, albo posiadamy inne wady wzroku.
    Faktem jest, że podświetlenie przebija na ekran na jego dole - co mnie na początku mocno wkur... ten-teges, ale...
    Owo "przebicie" widać TYLKO na CAŁKOWICIE czarnym ekranie - np. podczas bootowania urządzenia. Na kaflach i w programach jest to praktycznie niezauważalne. Nie "trochę", nie "częściowo", nie "odrobinę" - praktycznie jest niezauważalne. No ja mam wadę wzroku (0,5 i 0,25 na oko), ale to nie jest chyba jakieś aj-waj (jak tramwaj jedzie to jeszcze widzę).


    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    [-] Czarne nie jest czarne widać to jako tło kafli nawet
    Tutaj wracam do kwestii wad wzroku. Być może ja z powodu owych wad nie umiem odróżnić czarnego od "naprawdę" czarnego. Dla mnie to jest czarny jak... czarny.


    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    [-] Widoczność ekranu zmienia się na gorsze po przekręceniu lewo-prawo
    Jeśli coś zaburza widoczność na ekranie podczas jego przekręcenia w lewo-prawo to jedynie refleksy światła i odbicia otoczenia na małpim szkle (GG). Sam obraz jest cały czas ostry i czytelny.
    No qrka... kręcę fonem na wszystkie strony i cały czas widzę nawet cyferki na kaflach - nawet jak paczam prawie na sam bok fona. Oczami fotki nie zrobię, więc musisz (albo i nie) uwierzyć mi na słowo.


    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    [-] Tandetna klapka z cienkiego kawałka plastiku chyba gorzej niż w Samsungach
    Jak podasz definicję "tandetności" to może zrozumiem o co Tobie c'mon. :P
    Jak dla mnie, jest to nie najgorzej zrobiona plastikowa klapka. Nic mniej i nic więcej. Nie pęka, nie wyblakła jak dotąd... Po Twojej opinii wnoszę, że nie miałeś w ręku klapki od SGS2
    A tak bardziej merytorycznie...
    Może i ta klapka jest w jakiś sposób tandetna, być może szybko się "palcuje" (a nawet na pewno się "palcuje"), jednak posiada ona - jak dla mnie - jedną niezaprzeczalną zaletę. Jest w dużym stopniu matowa. Sorka, ale trudno mi znaleźć inne określenie (mam ograniczony zasób słów).
    Właśnie dzięki tej "matowości" ja, jako osoba leworęczna obsługująca fona prawą ręką, przez co zmuszona do sporej "palcowej ekwilibrystyki", ma jaka-taką pewność, że słuchawka mi z ręki nie wypadnie w sposób niekontrolowany. Ot, co !!


    Cytat Zamieszczone przez djtonka Zobacz posta
    [-] Gniazdo karty SIM, kto pierwszy wyrwie styki na zewnątrz?
    Wybacz, ale nie kumam problemu... Poważnie. Ze sześć razy wydusiałem i wdusiałem SIMa do gniazda... Jakoś nie meldowało o chęci wyrwania się...



    Póki co, to wszystko. Kilka słów należy się jeszcze ekranowi, a dokładnie jakości wyświetlania... Jednak nie mam jeszcze na tyle weny by ten problem roztrząsać.
    Ostatnio edytowane przez Wall-E ; 10-12-2013 o 19:10

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #22

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,076(11,127)
    budżetówka jakich wiele i produkcja ma być także tania ot co.

  • #23

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    20.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    Budżetówka budżetówką... nie każdy potrzebuje fona super-buper-hiper-biper... Moja baba np. piszczy z radości na tego fona (przeszła z E72)... a i ja jestem usatysfakcjonowany po migracji z SGS2(!).

    Enyłej... że budżetówka, to jeszcze nie oznacza, że fon ma być traktowany jako jakieś pomiotło. L520 to jeszcze większa budżetówka a paczaj jak schodzi z półek.

    Twoja ocena jest w wielu punktach krzywdząca (bo niekoniecznie prawdziwa?) dla tej słuchawki. Ot, co.
    Ostatnio edytowane przez Wall-E ; 09-12-2013 o 20:19

  • #24

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,076(11,127)
    Czyli opinii nie mogę mieć wyrobionej siedząc po uszy w Nokii i używając Lumii od dwóch lat? Pytam bo jakiś punkt odniesienia musi być

  • #25

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    20.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    Oczywiście, że możesz - każdy może. Nikomu nie odmawiam prawa do własnego zdania.
    Poniekąd wiem "jak głęboko siedzisz w Nokii" i absolutnie nie odmawiam Tobie znajomości tych urządzeń, wręcz przeciwnie. I nie o Twoją wiedzę tu chodzi.
    Wybacz... Jeśli widzę opinię/ocenę - bez względu czy in plus czy in minus - która ewidentnie nie zgada się z tym co mam przed oczami... To piszę. To chyba normalne. Jeśli chcesz przedstawiać TYLKO swoją opinię to napisz to wyraźnie co by wątpliwości nie było.
    Twoja wiedza i zdanie Twoją wiedzą i zdaniem... Jednak przypomnę Tobie Twoje własne słowa z pierwszego posta: "Może będzie lepiej z nowymi wersjami".
    A widać,że w kilku punktach JEST lepiej. Nie wiem czy mam wersję nowszą czy starszą - wiele elementów Twojej oceny nie przystaje do tego co widzę oczami własnymi pięknymi. Przez grzeczność pominę oceny stricte subiektywne typu "tandetność".

    OK. Będę złośliwy...
    Zadałem sobie trud i poświęciłem kilka nocy na lekturę zawartości Forum. Mam WP to sobie zadałem - w dobrej wierze jeszcze wtedy.
    W świetle Twojej odpowiedzi, odnoszę wrażenie, że powielasz schematy z podrzędnych for o Androidzie... Jedyny słuszny fon to ten, który posiada właściciel forum (albo modele wyższe) - reszta to barachło nie warte nawet aktualizacji informacji w wątkach. Z treści forum wnioskuję, że byłeś w posiadaniu L625 i nawet się nią w jakiś sposób "jarałeś". Teraz piszesz w odpowiedzi, że to budżetówka jak każda inna - i w domyśle - mam to we du... ekhem...
    OK. Może się zagalopowałem ze swoimi dywagacjami - jeśli obraziłem to przepraszam, tego nie miałem tego w zamiarze.
    Niemniej uważam, że powinno się aktualizować informacje o sprzęcie bez względu na to, czy się go jeszcze posiada czy już dawno nie. Być może inni userzy mają to głęboko we czarnej kosmatej ufając jedynie Twoim ocenom. Ja nie mam. Propagowanie nieaktualnych informacji uważam za niezbyt dobrą manierę. Jak do tego dopasować Twoją znajomość tematu? Jak dla mnie, lekceważąc budżetówkę z powodu "że tak", stajesz się mało wiarygodny w swoich ocenach.

    Wybacz, ja staram się być pragmatykiem a nie czarodziejem z fochami. Jeśli coś TERAZ jest zielone to TERAZ jest zielone... a nie różowe jak przed miesiącem.
    Ostatnio edytowane przez Wall-E ; 09-12-2013 o 22:18

  • #26

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,076(11,127)
    Krytykuję Nokie tak samo jak HTC czy Samsunga. Nie ma znaczenia. Lumia 625 to nie L820 a tę drugą właśnie polecam każdemu. Huawei W1 bije 8S na łeb pod każdym względem, mam dostęp do każdego i w razie potrzeby używam. Forum założyłem po to aby pomagać a nie zarabiać jeśli to nie jest oczywiste. Reszta to odczucia każdego z userów czy moje określenie że l625 jest tandetna jest kłamstwem czy wręcz przeciwnie poparte doświadczeniem.
    Ostatnio edytowane przez to_ja ; 09-12-2013 o 22:46

  • #27

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    20.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    Znowu się nie zrozumieliśmy... Sorka, być może to te moje skróty myślowe...
    Przeca ja nie mówię, że Ty na tym zarabiasz cy cóś... Wiem, że robisz z własnej nieprzymuszonej woli - chwała Tobie za to. Nie chodzi również o to, co krytykujesz i z jakiego powodu. Wiem, że Ty wiesz czemu i tego się nie czepiam. Ale...
    Jeśli coś krytykujesz to krytykuj obiektywnie. Jeśli piszesz, że to jest *ujowe (ale może będzie lepsze w nowszych wersjach) - a ja Tobie piszę, że faktycznie jest lepsze (lub zgoła inne), to bądź łaskaw nie zbywać takich uwag tekstem, że to "budżetówka jak wiele innych i produkcja...". Jeśli twierdzisz, że wszystkich traktujesz równo, to wszystkich traktuj równo nie ograniczając się tylko do krytyki.
    Skrytykować "wersję beta" umiesz, ale naprostować tego do "final" to już nie za bardzo... Taki wniosek mi wynika.
    Na takie "fanaberie" to mogę sobie pozwolić ja - na swoim niszowym forumiku. Weź pod uwagę, że Ty jesteś mocno opiniotwórczy w środowisku WP...

  • #28

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,076(11,127)
    Dla każdego tandeta ma inne znaczenie po prostu, dobrze że mamy inny zdanie bo wcześniej miałem klapki na oczach i Nokia/Lumia była the best. Już nie jest i lepiej późno niż wcale

  • #29

    OFF-LINE
    Awatar Wall-E

    Dołączył
    20.11.2013
    Lokalizacja
    Warszawa
    Posty
    1,360
    Telefon
    Microsoft Lumia 950XL DS
    FW
    1703/10.0.15063.297
    Operator
    PLUS
    Dziękuję
    968
    Podziękowano
    457(232)
    OK. A możesz mi powiedzieć czemu Nokia/Lumia już nie jest dla Ciebie The Best?
    Co mają w sobie fony innych marek czego nie ma Nokia?

    Pytam, bo w tym segmencie jestem zielony jak wiosenna ruń i chętnie bym poznał wszystkie "za" i "przeciw" odnośnie Lumek. Ja nabyłem Nokię bo akurat była do wzięcia, ale to akurat nie przeszkadza mi w ewentualnej zmianie.

  • #30

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,956
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,076(11,127)
    Nie dopracowanie ot co, wyciągasz telefon z pudełka i już czekasz na update, tak źle nie było nawet z WP7. Każda jedna ma defekt softu. Jakość to już kwestia ceny, czym tańsza/niższa półka tym gorszej jakości materiały. Używam Ativa pełną parą i strach będzie przełożyć kartę do l1520

  • Jeden użytkownik podziękował djtonka za ten post:

    Wall-E (15-12-2013)

    Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 15-12-2013, 12:30
    2. Huawei Ascend W2 i krótkie podsumowanie na gorąco
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 8
      Ostatni post / autor: 05-12-2013, 17:12
    3. [Lumia 625] Pierwsze krótkie recenzje wideo
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 23-07-2013, 16:20
    4. [Lumia 920] Coś w rodzaju wideo recenzji z Kanady
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 31-10-2012, 10:47

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas