Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Wątek: Nie dla nowej wersji Lumia Camera w aktualizacji Denim. Wasze opinie

  1. #41

    OFF-LINE

    Dołączył
    25.12.2014
    Posty
    72
    Telefon
    1020
    FW
    Cyan
    Operator
    Heyah
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    1
    Reklama:
    Lumia zawsze robi fotki z całej matrycy, przecież to jest istota PureView.

    Myslę że na 100% udało by się zrealizować szybkie uruchamianie, ale szybszego zapisu to już raczej nie - ilość pikseli robi swoje.

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #42

    OFF-LINE

    Dołączył
    01.01.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Lumia 1020
    Dziękuję
    11
    Podziękowano
    0(0)
    Pytanie więc dlaczego nad tym nie popracują?

    Jestem ciekaw - czy jakaś z Lumii serii x20 (wyłączając z tego 1520) dostała może już aktualizację DENIM żeby porównać czas uruchamiania aplikacji Lumia Camera z CYAN'em?

  • #43

    ON-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,952
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,030(11,126)
    a po grzyba MS wspierać 2-letni projekt od Nokii?>

  • #44

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.09.2014
    Posty
    652
    Telefon
    Lumia 735 i 925
    Dziękuję
    28
    Podziękowano
    53(49)
    Cytat Zamieszczone przez skaktus Zobacz posta
    Lumia zawsze robi fotki z całej matrycy, przecież to jest istota PureView.
    Żadne Z PureView tylko zwykła fizyka. Jakby zamiast 40mpix matrycy użyć tylko wycinka 5mpix to...Co by się stało? Zrobilibyśmy cropa i w efekcie aparat nie nadawałby się do robienia zdjęć innych niż "tele" o sweetfociach zapomnijcie.

  • Jeden użytkownik podziękował jaca71 za ten post:

    Potok666 (03-01-2015)

  • #45

    OFF-LINE

    Dołączył
    01.01.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Lumia 1020
    Dziękuję
    11
    Podziękowano
    0(0)
    Zastanawia mnie tylko czy nie można by dać użytkownikom możliwości wydzielenia przykładowo(!) 10Mpix - ciekaw jestem ile by gorsza jakość była.

  • #46

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.09.2014
    Posty
    652
    Telefon
    Lumia 735 i 925
    Dziękuję
    28
    Podziękowano
    53(49)
    To nie chodzi o jakość bo ta się nie pogorszy, chodzi o to że zmniejsza się wielkość fizyczna matrycy i wszystko co się z tym wiąże.

  • Jeden użytkownik podziękował jaca71 za ten post:

    Potok666 (03-01-2015)

  • #47

    OFF-LINE

    Dołączył
    25.12.2014
    Posty
    72
    Telefon
    1020
    FW
    Cyan
    Operator
    Heyah
    Dziękuję
    5
    Podziękowano
    1
    Jakość pogorszy się - skoro aparat z 38 mpix robi 5 mpix to wiadome jest, że wystarczy wziąć fotkę 38, wyciąć z niej fotkę wielkości 10 mpix (ze środka) i zobacz co z tego wyjdzie - stracisz połowę kadru.

  • #48

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.09.2014
    Posty
    652
    Telefon
    Lumia 735 i 925
    Dziękuję
    28
    Podziękowano
    53(49)
    Cytat Zamieszczone przez skaktus Zobacz posta
    Jakość pogorszy się - skoro aparat z 38 mpix robi 5 mpix to wiadome jest, że wystarczy wziąć fotkę 38, wyciąć z niej fotkę wielkości 10 mpix (ze środka) i zobacz co z tego wyjdzie - stracisz połowę kadru.


    Chyba nie rozumiesz podstaw fotografii cyfrowej

    Przecież o tym piszę, używając 5mpix z matrycy 40mpix robisz cropa.

    Zdjęcie z matrycy 5mpix nie muszą być gorsze od zdjęć z matrycy 40mpix pod warunkiem że nie zrobisz odbitek większych od 20x30cm i matryce będą fizycznie porównywalne, ba mogą być lepsze bo więcej światła pada na jeden piksel i nie trzeba go przesterować. Ale tu się już za daleko w technologię pchany (20 lat mojej pracy zawodowej jest temu poświęcone).
    Ostatnio edytowane przez jaca71 ; 01-01-2015 o 18:52

  • Jeden użytkownik podziękował jaca71 za ten post:

    djtonka (01-01-2015)

  • #49

    OFF-LINE

    Dołączył
    01.01.2015
    Posty
    19
    Telefon
    Lumia 1020
    Dziękuję
    11
    Podziękowano
    0(0)
    W przypadku Lumii 1020 robisz CROP'a tylko do 34 lub 38Mpix(!), NIE do 5Mpix - te 5Mpix to zdjęcie przetworzone z 34 lub 38Mpix.

  • #50

    OFF-LINE

    Dołączył
    24.09.2014
    Posty
    652
    Telefon
    Lumia 735 i 925
    Dziękuję
    28
    Podziękowano
    53(49)
    Ale ja właśnie o tym piszę od początku, że bez sensu byłoby robić cropa przed zrobieniem zdjęcia. Dlatego aparat robi resize przed zapisaniem i tyle. Nie ma co mieszać do tego pureview...

  • 2 następujących użytkowników podziękowało jaca71 za ten post:

    Potok666 (03-01-2015),VANT (11-01-2015)

    Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 520] Wasze ogólne opinie z perspektywy czasu
      Przez punto2010 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 24
      Ostatni post / autor: 08-11-2014, 22:10
    2. Dyskusja ogólna i wasze opinie
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 21-10-2014, 18:56
    3. [Lumia 820] Wasze i nasz wrażenia po aktualizacji Amber
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 299
      Ostatni post / autor: 06-01-2014, 18:43
    4. [Lumia 920] Wasze i nasz wrażenia po aktualizacji Amber
      Przez Potok666 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 77
      Ostatni post / autor: 27-08-2013, 15:24
    5. Nokia Muzyka. Informacja o aktualizacji ale brak nowej wersji
      Przez THRaKeD w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 7
      Ostatni post / autor: 05-04-2013, 22:56

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas