Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: efekt "tęczy" na zdjeciu

  1. #1

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    13
    Telefon
    Lumka 920
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    0(0)

    efekt "tęczy" na zdjeciu

    Reklama:
    Siema albo słaby fotograf, albo coś z aparatem, problem jest mianowicie taki, że gdy robie zdjęcie z lampą, na każdym zdjęciu pojawia sie cos takiego WP_20140505_20_52_07_Pro.jpg , pomożecie

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #2

    OFF-LINE

    Dołączył
    25.01.2013
    Posty
    419
    Telefon
    Nokia Lumia 925
    FW
    Black
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    136
    Podziękowano
    23(19)
    Może masz obiektyw zabrudzony?

  • #3
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Masz etui jakieś?
    Bez lampy nie ma tej tęczy?

  • #4

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    13
    Telefon
    Lumka 920
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    0(0)
    bez lampy nie mam, obiektyw czysty, mam silikonowa oslone na tyl z wycietymi otworami na lampe i obiektyw

    --- Post Połączono 22:40 --- Poprzedni Post napisano 22:37 ---

    także ta silikonowa osłona nie przeszkadza i zauwazylem ze podczas lapania ostrosci juz pojawiaja sie te kolorki i ruszaja sie podczas focusu

  • #5
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Ta tęcza to może być odbicie światła od osłony wpadające prosto do obiektywu. Może o tym świadczyc ta "mgiełka" na zdjęciu.
    Zdejmij i zrób dzjęcie bez tej oslony.

  • #6

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    13
    Telefon
    Lumka 920
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    0(0)
    jeszcze jedno, bez lampy jak lapie ostrosc widac te kolorki, lecz na zdjeciu juz ich nie ma

    --- Post Połączono 22:41 --- Poprzedni Post napisano 22:41 ---

    sciagnalem oslone i jest to samo

  • #7
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Cytat Zamieszczone przez Maciej Tarasiński Zobacz posta
    zauwazylem ze podczas lapania ostrosci juz pojawiaja sie te kolorki i ruszaja sie podczas focusu
    A masz wspomagany lampą (tzw spawarka) ten autofokus?

  • #8

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    13
    Telefon
    Lumka 920
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    0(0)
    WP_20140505_22_20_22_Pro.jpgzdjęcie bez oslony silikonowej, obiektyw przetarlem, ustawienia wszystko na auto

    --- Post Połączono 22:44 --- Poprzedni Post napisano 22:43 ---

    czy jest wspomagany lampa, czy nie, kolorki widac

  • #9
    AMi

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar AMi

    Dołączył
    13.08.2013
    Lokalizacja
    PL
    Posty
    2,272
    Telefon
    L640, L650
    Operator
    Plus
    Dziękuję
    264
    Podziękowano
    549(418)
    Pokaż jakieś zdjęcie bez lampy w dobrych warunkach (czyli jakis widoczek w dzień zrobiony)

  • #10

    Dołączył
    18.04.2014
    Posty
    13
    Telefon
    Lumka 920
    Dziękuję
    3
    Podziękowano
    0(0)
    WP_20140503_17_13_09_Pro.jpgw ciagu dnia tego nie widac, ale dzis w sklepie robilem fotke na szybko zlewu i akurat mialem wlaczona lampe i juz wyszlo cos takiegoWP_20140505_09_56_48_Pro.jpg da sie zauwazyc srodkiem zolty kolor

  • Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Odpowiedzi: 46
      Ostatni post / autor: 12-05-2015, 16:41
    2. Odpowiedzi: 47
      Ostatni post / autor: 17-06-2014, 01:33
    3. Znaki specjalne "<" i ">"
      Przez Prosty w dziale Pytania i odpowiedzi
      Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 19-09-2013, 20:15
    4. Odpowiedzi: 2
      Ostatni post / autor: 21-08-2013, 20:41
    5. Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 15-05-2013, 17:20

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas