Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: Jaka Folia na Lumia 820 ? - Dyskusja , Opinie

  1. #21
    Budniu
    Gość
    Reklama:
    Z tym OT całkowita racja. Co do folii właśnie nabyłem już tę: Folia SafeScreen Clear NOKIA LUMIA 820 (2 szt.) | | BRICK.PL Lumia ma do mnie przyjść w poniedziałek, jeżeli ktoś jest zainteresowany również mogę dwa słowa napisać (w temacie rzecz jasna).

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #22
    rakers
    Gość
    Brick.pl masz pod pracą? Ja też mam ten sam.

    Używałem na innej słuchawce ten SafeScreen. Jak jest folia tłusta, to nie da się paluchem po ekranie jeździć. Ale to wszystkie folie mają taką cechę. ruch jest tępy.
    Ostatnio edytowane przez rakers ; 28-12-2012 o 11:54

  • #23

    OFF-LINE
    Awatar Etnies

    Dołączył
    04.09.2012
    Lokalizacja
    Nibylandia
    Posty
    163
    Telefon
    L800 & L820
    FW
    8.0.10211.204
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    58
    Podziękowano
    2,953(22)
    Budniu to po prostu zrobi sie temat recenzje foli i dodasz i swoja i ja dodam swoja , w 1 temacie będzie kilka recenzji danych foli i będzie to estetycznie wygladało , patrząc na twoja folie z linka wydaje się całkiem ok . ważne by była dosyć ślizga i żeby elegancko palec po niej latał bo inaczej będzie kiszka

  • #24
    Budniu
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rakers Zobacz posta
    Używałem na innej słuchawce ten SafeScreen. Jak jest folia tłusta, to nie da się paluchem po ekranie jeździć. Ale to wszystkie folie mają taką cechę. ruch jest tępy.
    Zobaczymy - zasadniczo 20 zł za 2 szt. nie pieniądze.
    Cytat Zamieszczone przez rakers Zobacz posta
    Brick.pl masz pod pracą? Ja też mam ten sam.
    Tak. Zaraz będzie następny OT
    Cytat Zamieszczone przez rasta312 Zobacz posta
    Budniu to po prostu zrobi sie temat recenzje foli i dodasz i swoja i ja dodam swoja , w 1 temacie będzie kilka recenzji danych foli i będzie to estetycznie wygladało , patrząc na twoja folie z linka wydaje się całkiem ok . ważne by była dosyć ślizga i żeby elegancko palec po niej latał bo inaczej będzie kiszka
    Tak będzie najlepiej, napisze w poniedziałek jak będę miał telefon.
    Ostatnio edytowane przez Budniu ; 28-12-2012 o 11:57

  • Jeden użytkownik podziękował Budniu za ten post:

    Etnies (28-12-2012)

  • #25
    Budniu
    Gość
    Zgodnie z obietnicą piszę.
    Kupiłem folię tę: Folia SafeScreen Clear NOKIA LUMIA 820 (2 szt.) | | BRICK.PL
    Choć nie jest to Brando to musze przyznać, że nie zauważyłem różnic w jej użytkowaniu. Jest:
    - dopasowana idealnie - równiutko przycięta pozostawiając wolne miejsce na przednią kamerę i głośnik,
    - czytelna tzn. wszystko wyraźnie przez nią widać,
    - nie ogranicza "dotykowości" ekranu tzn. wszystko co dotykowe działa bez najmniejszego kłopotu,
    - przykleja się mega prosto - tylko czysty ekran i z głowy,
    - bąbelki powietrza spod niej (mam wrażenie) usuwają się znacznie szybciej niż spod Brando,
    - wersja clear tzn. nie ma matowego przymglenia,
    - nie odchodzi i nie odstaje nigdzie,
    - równo przylega przy brzegach,
    - zakładanie case-a nie podwija brzegów,
    - cóż więcej - za 19 zł 2 takie sztuki to mega wypas jak dla mnie.
    Druga rzecz, case, który kupiłem za takie samo 19 zł i w tym samym sklepie: Etui SILIKON Nokia Lumia 820 | | BRICK.PL Jest:
    - baaaaaardzo miękki, ale to dobrze bo przyciskanie przez niego klawiszy sprzętowych nie stwarza absolutnie żadnego problemu,
    - dopasowany idealnie - brak jakichkolwiek "luzów" kiedy telefon w nim siedzi,
    - wygląda IMO bardzo estetycznie,
    - nie przesłania żadnej części ekranu,
    - zahacza po ok 1 mm o brzegi telefonu i nie dochodzi do ekranu,
    - montaż - banał
    - może nie wygląda, ale naprawdę jest estetycznie wykonany
    - podobnie jak z folią - za tę cenę jak dla mnie mega
    Nie polecam natomiast tego: Etui S-LINE Black Nokia LUMIA 820 | | BRICK.PL mam taki sam na Titanie - dramat tzn. jeżeli chodzi o użytkowanie. Jest baaaardzo twardy skutkiem czego użycie przycisków hardware jest utrudnione. W porównaniu z tym poprzednim odpada w przedbiegach.
    (poniżej parę fotek, sr za paluchy na ekranie, który jest już z folią rzecz jasna)
    case_lumia.jpgcase_tyl.jpgcase_bok.jpgprzod.jpgprzod_bok.jpg

  • 3 następujących użytkowników podziękowało Budniu za ten post:

    djtonka (01-01-2013),herako (28-01-2013),MarKas (01-01-2013)

  • #26

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    Chyba Cię wrzucę na newsa

  • #27

    OFF-LINE
    Awatar Etnies

    Dołączył
    04.09.2012
    Lokalizacja
    Nibylandia
    Posty
    163
    Telefon
    L800 & L820
    FW
    8.0.10211.204
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    58
    Podziękowano
    2,953(22)
    Dziś doszła do mnie Folia a mianowicie folie : NOKIA LUMIA 820 FOLIA POLIWĘGLAN ZESTAW 8 SZTUK (2834086946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    W zestawie dostałem :
    4x Folia na Ekran
    2x Folia na tył
    2x Folia na Blaszkę od Aparatu
    Płyta CD - (instrukcja naklejania)

    Ogólnie jeśli miał bym porównać ja z Firma Brando czy nawet 3MK to jest po prostu katastrofa , Folia po prostu jest jak to się mówi MADE IN CHINA a dlaczego ? już wyjaśniam

    Negatywne :
    - Folia nie jest dokładnie wycięta (jest o jakieś 1-2 mm za długa) przez co nie da się jej dokładnie nakleić
    - Folia jest bardzo gruba i sztywna
    - Bardzo ciężko ja naklejając (tzn. Pierw folie odkleić później wrzucić do wody a na koniec na telefon )
    - Po oderwaniu foli zostawia klej na wyświetlaczu
    - Pod Katem pod światło widać tęcze na foli (różnorodne kolory)
    - Brak wycięcia na kamerę
    - Tylna Folia ma za duże wycięcie na blaszkę od aparatu i nie zasłania całego tyłu
    - Folia na blaszkę również jest złe wycięta i wystaje 1 mm z jednej strony (gdy niby nałoży się ja na środek )
    - Oporne ściąganie foli (jak by SUPER GLU ja trzymało , nawet pod oderwaniu polowy trzeba było mocna użyć siły by ja ściągnąć do końca )

    Zalety :

    - Czytelna tzn. Wszystko normalnie widać przez nią
    - Cena
    - Reakcja foli na dotyk (Jest normalna chodź czuć jej grubość pod palcem )

    Ocena : 2/10

    Nie Polecam zakupu tej firmy foli , dzisiaj jak się okazało dziewczyna kiedyś kupiła tez tej firmy na L 710 i było identycznie , Folie ogólnie przyciąłem sobie te 2 mm i teraz jest niby ok (ale z naciskiem na niby) , lecz lepiej tak niż w cale . w tygodniu planuje zakup innej foli nawiasem mówiąc tej która polecił Budniu , no chyba ze znajdę Brando lub 3MK bo na tych foliach nigdy się nie przejechałem. Napisałem do Sprzedającego własnie w celu wyjaśnienia tego dlaczego dostałem niedopasowane foli i zobaczymy co z tego wyniknie chodź sadze ze to oleje krótko mówiąc . Jutro postaram się wrzucić foty jak wygląda to na mojej Lumi 820.

    Tak własnie wyglądał wyświetlacz Lumi 710 z tą własnie folia przy naklejeniu ja na sucho (bez kombinowania z woda , lecz po odklejeniu ten klej i tak zostawał , droga próba z woda tez nie dała rezultatu)
    DSC07436.JPG
    Ostatnio edytowane przez Etnies ; 01-01-2013 o 19:45

  • 2 następujących użytkowników podziękowało Etnies za ten post:

    djtonka (01-01-2013)

  • #28

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    Dobrze że poczekałem

  • #29

    OFF-LINE
    Awatar Etnies

    Dołączył
    04.09.2012
    Lokalizacja
    Nibylandia
    Posty
    163
    Telefon
    L800 & L820
    FW
    8.0.10211.204
    Operator
    Orange
    Dziękuję
    58
    Podziękowano
    2,953(22)
    Zdenerwowałem się dosłownie nie tyle co ze stracona kasa ale czasem , teraz kolejne trzeba zamówić folie ale już nie firmy jakieś No Name

  • #30

    OFF-LINE
    Awatar djtonka

    Dołączył
    19.08.2012
    Posty
    20,954
    Telefon
    jakiś amerykański
    FW
    fresz
    Operator
    rydzyk
    Dziękuję
    7,949
    Podziękowano
    222,054(11,127)
    Zostaniesz ekspertem od folii.

  • Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. [Lumia 925] Folia ochronna - jaka?
      Przez cahir79 w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 19
      Ostatni post / autor: 24-11-2014, 15:57
    2. Dyskusja ogólna i wasze opinie
      Przez djtonka w dziale Dyskusja ogólna
      Odpowiedzi: 5
      Ostatni post / autor: 21-10-2014, 18:56
    3. Jaka lumia do 700zł
      Przez pozdropowicz w dziale Wybór smartfona
      Odpowiedzi: 6
      Ostatni post / autor: 08-04-2014, 06:24
    4. [Lumia 920] Folia Brando Ultra Clear - opinie
      Przez nismo w dziale Akcesoria
      Odpowiedzi: 21
      Ostatni post / autor: 07-11-2013, 14:50

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas