Tweety na temat @windowsmaniapl
r   e   k   l   a   m   a
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: [Lumia 920][Recenzja] Etui Nokia CC-1043 Red

  1. #31

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,402
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,483
    Podziękowano
    2,789(806)
    Reklama:
    Jemu chodzi o to że go namierza, bo to bandyta
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  2. Pani SponsorPanna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google


    Dołączył
    24-08-2012
    Skąd
    Internet
    Telefon
    Lumia 900
    Operator
    Play
    Postów
    2134
    Podziękowano
    871(239)
  • #32

    OFF-LINE

    Dołączył
    23.09.2013
    Lokalizacja
    sieć
    Posty
    7
    Telefon
    L800
    FW
    12460
    Dziękuję
    8
    Podziękowano
    0(0)
    haha, dobre potok

  • #33

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.12.2012
    Posty
    164
    Telefon
    Lumia 1520
    FW
    najnowszy
    Dziękuję
    88
    Podziękowano
    36(8)
    Cytat Zamieszczone przez Potok666 Zobacz posta
    Aktualizacja:

    Po naprawde dokładnych testach i wielu próbach jednak flash prześwietla fotkę w nocy. Można zlikwidować ten efekt wykonując to co widać na obrazku.
    Trzeba po prostu wyciąć kwadracik w okolicach flasha u mnie aktualnie wygląda to tak:



    Zdejmujemy etui i wycinamy nożykiem kwadracik poprzednie oznaczajac sobie krawędzie jakimś ołówkiem lub markerem na desce do krojenia
    Skąd wziąłeś wymiary jak duży otwór zrobić? Czy to robiłeś po swojemu?

  • #34

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,402
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,483
    Podziękowano
    2,789(806)
    "Po naprawde dokładnych testach i wielu próbach jednak flash prześwietla fotkę w nocy"

    Takie wymiary sa optymalne, ale nie zerują tego efektu w 100%, jeżeli ustawimy 4s naświetlania na dworze z flashem to nadal zobaczmy czerwona poświate.

    Dlatego w tej sytuacji wygrywaja telefony które maja wybrzuszenie aparatu
    Ostatnio edytowane przez Potok666 ; 30-10-2013 o 18:01
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  • #35

    OFF-LINE

    Dołączył
    22.12.2012
    Posty
    164
    Telefon
    Lumia 1520
    FW
    najnowszy
    Dziękuję
    88
    Podziękowano
    36(8)
    Okej, czyli rozumiem że nadal gorzej robi zdjęcia, ale nie tak samo jak przy niemodyfikowanym case?

  • #36

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,402
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,483
    Podziękowano
    2,789(806)
    Poświata ukazuje się tylko w wyjątkowych sytuacjach, efekt ten można zobaczyć na dworze, szczególnie na dworze, no ale raczje w nocy na dworze rzadko kiedy robimy fotki z bardzo długim czasem naświetlania
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  • #37

    OFF-LINE

    Dołączył
    12.05.2013
    Posty
    100
    Telefon
    950
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    44
    Podziękowano
    7(6)
    Po 5 miesiącach używania tego etui nadaje sie wyłącznie jako zapas awaryjny. Brzegi sa czarne/brudne i nie pomaga szorowanie mydłem szczoteczką - estetycznie do kosza . W sumie chyba kazde etui silikonowe tak sie bedzie zachowywało - więc to nic dziwnego. W tej cenie to nawet na pół roku warto kupić. Zmieniam teraz na niebieskie

  • #38

    OFF-LINE

    Dołączył
    15.05.2013
    Lokalizacja
    Olsztyn
    Posty
    48
    Telefon
    ms umia 950
    Dziękuję
    13
    Podziękowano
    8(8)
    kto używa flasha przy tak długim naświetlaniu? ...tylko z ksenonem to ma sens. ja wogóle nie używam flasha na telefonie bo ma za krótki zasięg, psuje kolory i led jest za wolny aby uchwycić ruch. dla mnie się przydaje jedynie jako latarka :P ja swojego kondomka będę miał dopiero w tym tygodniu. biorę czarnego, żeby telefon nie rzucał się w oczy, i przy okazji nie będzie problemu z czarnymi rogami.

    wczoraj oglądałem zamienniki na żywo i muszę powiedzieć że w cenie do 30 zł oryginalny nokiowy jest najlepszy - podróby mają źle wycięte, ogromne otwory-zwłaszcza na guziki i u dołu, przez co fragment opaski ekranu koło usb luźno lata. w wersjach gdzie przyciski są zakryte, ciężko się je wciska bo silikon/gel dookoła nie jest pocieniony, a materiał wykonania jest twardy. część z kolei zakrywa płytkę z napisem, przez co pod spód dostaje się mniej paprochów, ale brzydko wygląda - jak wspomniał OP. kondom nokii ma trochę szerszą ramkę wokół ekranu niż zamienniki, przez co telefon wydaje się troszkę masywniejszy od frontu, ale dokładność wykonania i spasowania jest nie do pobicia. ktoś narzekał na widoczne spawy po formie - to się rzuca w oczy tylko na zdjęciach, a zapewnia wygodne sfazowanie na przyciski. a czepianie się o ślady wykonania we wnętrzu to już patologia, przecież po założeniu ich nie widać. rozciąganie o którym mowa jest spowodowane głównie zakładaniem i zdejmowaniem kondoma, i nie da się tego uniknąć przy pokrowcach z gelu/silikonu. zamienniki porównywalnie/lepiej wyglądające, i jednocześnie wykonane równie porządnie co ten od Nokii, są w cenach +40zł. np puro jest ok.

    ważna uwaga do zamienników
    wcześniej miałem n8 - miała ładny, gelowy nieoryginalny kondom, ale musiałem w nim wyciąć i sfazować skalpelem otwory na przyciski, bo gelowe nakładki były za sztywne do wygodnego wciskania. jeśli otwory są wycięte, musi być sfazowanie, bo inaczej trzeba mocno wciskać palce w wycięcia żeby użyć przycisków.

  • #39

    OFF-LINE

    Dołączył
    12.05.2013
    Posty
    100
    Telefon
    950
    Operator
    PLAY
    Dziękuję
    44
    Podziękowano
    7(6)
    Cytat Zamieszczone przez egbert Zobacz posta
    rozciąganie o którym mowa jest spowodowane głównie zakładaniem i zdejmowaniem kondoma, i nie da się tego uniknąć przy pokrowcach z gelu/silikonu.
    Raczej nie , ten luz jest od pierwszego zalozenia , ja nie sciagalem prawie w ogole silikonu - więc pewnie tak ma byc.

  • #40

    OFF-LINE
    Moderator Globalny Awatar Potok666

    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    7,402
    Telefon
    Lumia 920|640|625
    FW
    10586.456 | 14375
    Operator
    Play
    Dziękuję
    2,483
    Podziękowano
    2,789(806)
    Cytat Zamieszczone przez egbert Zobacz posta
    kto używa flasha przy tak długim naświetlaniu? ...tylko z ksenonem to ma sens. ja wogóle nie używam flasha na telefonie bo ma za krótki zasięg, psuje kolory i led jest za wolny aby uchwycić ruch. dla mnie się przydaje jedynie jako latarka :P ja swojego kondomka będę miał dopiero w tym tygodniu. biorę czarnego, żeby telefon nie rzucał się w oczy, i przy okazji nie będzie problemu z czarnymi rogami.
    No ale coś nie rozumiem Przecieżkiedy mamy Ksenon to czas naświetlania jest krótszy a nie dłuższy bo dostarcza wiecej światła i nie trzeba tyle naświetlać, a co do pytania to np ja używam flasha przy długim naświetlaniu
    >>Mój kanał na youtube<<|>>Mój fotoblog<<CPU: Intel Core i5 4690K 3500/3900MHzCOOLING: SilentiumPC Fera 2 HE1224GPU: Zotac GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition 1393MHz/1800MHz @ 1500MHz/1950MHzMOBO: ASRock Z97M PRO4 RAM:G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10SSD: Crucial M500 120GBHDD: Western Digital Caviar BlueSND: DAC uNOSTROMO Black PSU: Corsair Builder Series CX 600W 80+ Bronze
    Samsung Galaxy S7 edge

  • Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

    Informacje o wątku

    Użytkownicy przeglądający ten wątek

    Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

    Podobne wątki

    1. Mini recenzja etui-plecki Nillkin for 8X
      Przez KewinPol w dziale Akcesoria
      Odpowiedzi: 3
      Ostatni post / autor: 11-04-2015, 13:32
    2. Odpowiedzi: 47
      Ostatni post / autor: 14-10-2014, 21:49
    3. Nokia CC-1043 dla Nokia Lumia 920
      Przez maleczki w dziale Sprzedam
      Odpowiedzi: 0
      Ostatni post / autor: 02-03-2014, 00:31
    4. [Mini recenzja] Twarde etui cc-3032
      Przez djtonka w dziale Akcesoria
      Odpowiedzi: 18
      Ostatni post / autor: 31-07-2013, 22:21

    Uprawnienia umieszczania postów

    • Nie możesz zakładać nowych tematów
    • Nie możesz pisać wiadomości
    • Nie możesz dodawać załączników
    • Nie możesz edytować swoich postów
    •  
    Kontakt
    administracja[at]windowsmania.pl

    Kopiowanie zawartości strony bez zezwolenia zabronione
    Dołącz do nas